0

بانک مقالات زیست شناسی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات زیست شناسی
یک شنبه 31 اردیبهشت 1391  11:15 AM

 11 : زيست شناسي ايران پاييز 1388; 22(3):490-497.
 
جداسازي باکتريهاي نمک دوست نسبي توليد کننده آنزيمهاي هيدرولازخارج سلولي و تحمل كننده نمك و بررسي اثر غلظت نمك سديم كلرايد بر توليد آنزيم
 
زنجيربند مريم*,كسري كرمانشاهي روحا,گلبانگ ناصر
 
* اصفهان، دانشگاه اصفهان، دانشكده علوم، گروه زيست شناسي، بخش ميكروبيولوژي
 
 

باكتريهاي نمك دوست نسبي گروه هتروژني از ميكروارگانيسمها را تشكيل مي دهند و قادر به رشد در دامنه نسبتا وسيعي از نمك سديم كلرايد هستند. غلظت نمك داخل سلولي اين گروه از نمك دوستها، كمتر از محيط خارج سلولي آنهاست، بنابراين پروتئينهاي غشايي و خارج سلولي آنها، صفات نمك دوست/ تحمل كننده نمك از خود نشان مي دهند. براي جداسازي باكتريهاي نمك دوست نسبي نمونه گيري از آب خليج فارس و كارخانه چرم سازي انجام شد. نمونه ها در محيط كشت اختصاصي نمك دوستها غني سازي شد و باكتريها به روش استريك پليت خالص سازي شدند. در اين پژوهش 62 باكتري از كارخانه و 16 سويه از آب خليج فارس جداسازي شد. در اولين مرحله غربالگري باکتريهايي که قادر به تحمل دامنه بالاتري از نمک (NaCl) بودند، (42 سويه از كارخانه چرم سازي و 9 سويه از آب خليج فارس) جداسازي شدند و سپس دومين مرحله غربالگري براي بررسي حضور آنزيمهاي مختلف انجام شد. از 42 سويه جداسازي شده از كارخانه چرم سازي، 22 سويه (52.4 درصد) و از 9 سويه جداسازي شده از آب خليج فارس، 8 سويه ( 88.9درصد) قادر به توليد آنزيمهاي متفاوت بودند. نتايج نشان داد باكتريهاي نمك دوست جداسازي شده پتانسيل نسبتا بالايي در توليد آنزيمهاي مختلف داشتند و تغيير غلظت نمك (NaCl) در توليد آنزيم عاملي تاثيرگذار بود.

 
كليد واژه: آنزيم، باكتريهاي نمك دوست نسبي، غربالگري، نمک
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها