پاسخ به:بانک مقالات زیست شناسی
یک شنبه 31 اردیبهشت 1391 11:12 AM
15 : زيست شناسي ايران پاييز 1388; 22(3):526-534. |
جداسازي و شناسايي قارچ Monascus توليد کننده پيگمان |
نادري بروجني حمداله*,نحوي ايرج,شادزي شهلا,اعتماديفر زهرا |
* اصفهان، دانشگاه اصفهان، دانشكده علوم، گروه زيست شناسي |
Monascus نوعي قارچ ميکروسکوپي از راسته Eurotiales مي باشد که با توجه به اهميت و موارد کاربرد وسيع آن مانند توليد رنگدانه، طعم دهنده و نگهدارنده مواد غذايي و داروي کاهش دهنده کلسترول و همچنين با توجه به پراکندگي جهاني آن، در اين تحقيق براي اولين بار در ايران نسبت به جداسازي و شناسايي آن اقدام گرديد. طي اين تحقيق از 122 نمونه جمع آوري شده از منابع مختلف مثل انواع آردها، برنج، خاک، نشاسته، ميوه ها و لجن، 4 سويه قارچي منطبق با استفاده از محيط کشت MEPAG جداسازي گرديد. از سويه هاي جداسازي شده دو سويه با قابليت توليد پيگمان بودند که پس از مشاهده ميکروسکوپي و ماکروسکوپي، کلنيهاي مورد نظر جداسازي و نسبت به شناسايي آنها از طريق کليد هاي شناسايي موجود اقدام گرديد. براي تاييد شناسايي آزمايش PCR براي تکثير ناحيه خاصي از rDNA بنام (Internal Transcribed Spacer) ITS انجام و ناحيه مذکور تعيين توالي شد که اين روش عمل شناسايي را تا سطح جنس تاييد نمود. نتيجه اين تحقيق جداسازي دو گونه مختلف از جنس Monascus بود که با استفاده از کليد شناسايي يکي M. fumeus و ديگري M. purpureus تشخيص داده شد. |
كليد واژه: پيگمان، Monascus purpureus، Monascus fumeus |
نسخه قابل چاپ |