پاسخ به:بانک مقالات زیست شناسی
یک شنبه 31 اردیبهشت 1391 11:11 AM
بررسي اثر ترکيبات آللوپاتيک جو خودرو (Hordeum spontaneum) بر ميزان پروتئينها، کربوهيدراتها و فعاليت برخي از آنزيمهاي گندم (Triticum aestivum L.) |
حسين زاده منير,كيارستمي خديجه*,ايلخاني زاده مهتاب,صبورا عذرا |
* تهران، دانشگاه الزهرا، دانشكده علوم، گروه زيست شناسي |
ترکيبات آللوشيميايي آزاد شده از علفهاي هرز با روشهاي مختلف بر رشد و فيزيولوژي گياهان اثر مي گذارند. در اين پژوهش بمنظور بررسي چگونگي اثر آللوکميکالهاي جو وحشي بر ارقام گندم، مقدار کربوئيدراتها، پروتئينها و فعاليت آنزيمهاي دو رقم تجن (مقاوم به اثر آللوپاتي جو خودرو) و شيرودي (حساس به اثر آللوپاتي جو خودرو ) در حضور عصاره آبي 10 درصد اين گياه بررسي شد. عصاره آبي اين علف هرز ميزان پروتئين کل را در رقم تجن کاهش ولي در رقم شيرودي افزايش داد. در گياهان تيمار شده، فعاليت آنزيمهاي اسکوربات پراکسيداز، پراکسيداز و کاتالاز کاهش و فعاليت آنزيم پلي فنل اکسيداز افزايش يافت. تغيير در فعاليت پروتئاز وابسته به اندام بوده در برگ کاهش و در ريشه افزايش يافت. در حضور آللوکميکال هاي جو خودرو، پلي ساکاريدهاي برگ شيرودي و قندهاي احيا کننده ريشه تجن افزايش يافت. الگوي الکتروفورزي آنزيمها نيز در گياهان شاهد و تيمار شده يکسان نبودند که نشان دهنده تاثيرپذيري متفاوت آنزيمها از آللوکميکالها است. |
كليد واژه: آللوپاتي، جو خودرو (Hordeum spontaneum)، گندم (Triticum aestivum)، آنزيم، پروتئين، کربوهيدرات |
نسخه قابل چاپ |