پاسخ به:بانک مقالات زیست شناسی
یک شنبه 31 اردیبهشت 1391 10:00 AM
8 : زيست شناسي ايران 1390; 24(4):549-557. |
رشد و توليد در سيکلوپوئيد پاروپاي Microcyclops varicans |
فرهاديان اميدوار* |
* اصفهان، دانشگاه صنعتي اصفهان، دانشکده منابع طبيعي |
در اين مطالعه Microcyclops varicans از آبهاي شيرين اطراف زاينده رود جمع آوري گرديد و پس از شناسايي، خالص سازي شده و مورد انبوه سازي در شرايط آزمايشگاهي قرار گرفت. رشد و توليد در جمعيت M. varicans بر اساس سه نوع جيره غذايي شامل پارامسي، مخمر نان و کنسانتره ماهي بررسي گرديد. شرايط کشت شامل درجه حرارت آب 25 درجه سانتي گراد،pH آب 7.8-7.5، آب شيرين فيلتر شده و اتوکلاوه شده، دوره روشنايي و تاريکي 12:12 ساعت بود. آزمايش براي يک دوره 20 روزه تنظيم گرديد. آناليز واريانس داده هاي حاصل از آزمايشها نشان داد که اختلاف معني داري در بين تعداد ناپليوس، کپه پوديد، زمان دو برابر شدن جمعيت، و ميزان رشد ويژه در سه نوع جيره غذايي وجود دارد (P <0.05). ميزان رشد ويژه در M. varicans تغذيه شده با پارامسي، مخمر نان و کنسانتره ماهي به ترتيب 0.064، 0.135 و 0.085 درصد در روز به دست آمد. کل توليد در اين گونه (شامل ناپليوس+کپه پوديد+بالغين) 11.0±1.2 (ميانگين±خطاي استاندارد)، 46.7±10.2 و 17.3±4.3 فرد به ازا هر فرد ماده تغذيه شده با پارامسي، مخمر نانوايي و کنسانتره ماهي بود. نتايج حاصل از مطالعه نشان مي دهد که M. varicans را مي توان با غذاهاي غيرجلبکي پرورش داد. اين گونه را مي توان به عنوان غذاي زنده، موجود زنده مناسب در آزمايشات سميت، و همچنين تاثيرات کيفيت آب بر رشد و توليد پاروپايان مورد استفاده قرار داد. |
كليد واژه: پاروپا، رشد، توليد، Microcyclops varicans، غذاهاي غير جلبکي |
نسخه قابل چاپ |