پاسخ به:بانک مقالات زیست شناسی
یک شنبه 31 اردیبهشت 1391 10:00 AM
6 : زيست شناسي ايران 1390; 24(4):528-538. |
بررسي و اندازه گيري اسيدهاي چرب غير اشباع (EPA, DHA) و امگا 6 در گوشت سه نوع ماهي پرورشي کپور، فيتوفاک و قزل آلا |
صابري كوچصفهاني حسين,علي اكبر عليرضا*,عاشور نيا مهدي |
* رشت، دانشكده علوم پايه دانشگاه گيلان، گروه شيمي |
جهت مقايسه و اندازه گيري اسيدهاي چرب امگا 3 (5, 8, 11, 14, 17 -Eicosapentaenoic acid معروف به EPA و 4, 7, 10, 13, 16, 19 -Docosahexaenoic acid معروف به DHA) و امگا 6 با هدف اندازه گيري اين اسيدهاي مفيد در سه نمونه ماهي پرورشي قزل آلا، کپور و فيتوفاک، نمونه ها در طول دي و بهمن سال 84 از بازار شهر رشت بطور اتفاقي خريداري شد و سپس با توجه به روشهاي نمونه برداري، مقداري از آنها انتخاب و تحت فرآيند روغن کشي قرار گرفت. پس از هيدروليز روغنها و جداسازي اسيدهاي چرب، فرآيند متيله کردن اسيدها انجام شد. نمونه هاي استري شده پس از خالص سازي با استفاده از دستگاه GC-MS تحت اندازه گيري کيفي و کمي قرار گرفتند. به عنوان استاندارد جهت مقايسه هاي کمي از استانداردهاي EPA و DHA و آراشيدونيک اسيد استفاده شد. نتايج حاصله بيان کننده اين مطلب است که ماهي قزل آلا در ميان انواع ماهيان پرورشي انتخاب شده، از بيشترين مقدار EPA و DHA برخوردار است (0.728 و 0.627 درصد در روغن ماهي) و ماهي کپور، کمترين مقدار آن را نسبت به ساير ماهيان مورد آزمايش دارا مي باشد. |
كليد واژه: ماهيان پرورشي، اسيدهاي چرب امگا 3 (EPA, DHA) و امگا 6 |
نسخه قابل چاپ |