0

بانک مقالات زیست شناسی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات زیست شناسی
یک شنبه 31 اردیبهشت 1391  9:58 AM

 10 : زيست شناسي ايران 1390; 24(2):258-271.
 
بررسي سيستم آنتي اکسيداني و پوسيدگي پس از برداشت در ميوه هاي کيوي رقم هايوارد تيمار شده با بخار متيل ساليسيلات
 
سليماني اقدم مرتضي,مستوفي يونس*,مطلبي آذر عليرضا,فتاحي مقدم جواد,قاسم نژاد محمود,ملك زاده پرويز
 
* كرج، دانشگاه تهران، پرديس كشاورزي و منابع طبيعي، گروه علوم باغباني
 
 

براي بررسي اثر بخار متيل ساليسيلات (MeSA) بر روي سيستم آنتي اکسيداني و پوسيدگي پس از برداشت ميوه کيوي رقم هايوارد، از پنج غلظت متيل ساليسيلات (0، 0.06، 0.12، 0.18 و 0.24 ميلي مولار) و پنج ماه طول دوره انبارماني ميوه به صورت کرتهاي خردشده در زمان بر پايه طرح کاملا تصادفي و با سه تکرار استفاده شد. اين تحقيق در موسسه تحقيقات مرکبات کشور واقع در رامسر در سال 86-85 اجرا شد. در اين تحقيق فعاليت آنزيمهاي آنتي اکسيدان آسکوربات پراکسيداز (APX) و کاتالاز(CAT) ، ميزان اسيد آسکوربيک يا ويتامين C، ميزان اتيلن توليدي ميوه ها و درصد پوسيدگي در پايان دوره انبارماني مورد ارزيابي قرار گرفت. نتايج نشان داد كه ميزان ويتامين C ميوه هاي تيمار شده با 0.24 ميلي مولار متيل ساليسيلات نسبت به ميوه هاي تيمار شاهد داراي روند کاهشي کندتري بود. در ميوه هاي تيمار شده با 0.24 ميلي مولار متيل ساليسيلات فعاليت آنزيم آنتي اکسيدان APX و کاتالاز (CAT) از روند افزايشي کندتري در طول دوره انبارماني ميوه ها برخوردار بودند. توليد اتيلن در ميوه هاي تيمار شده با متيل ساليسيلات کاهش يافته و کمترين ميزان در ميوه هاي تيمار شده با 0.24 ميلي مولار مشاهده شد. ميوه هاي تيمار شده با غلظت 0.24 ميلي مولار متيل ساليسيلات در پايان دوره انبارماني كمترين درصد پوسيدگي را در مقايسه با ميوه هاي تيمار شاهد داشتند. در مجموع، تيمار ميوه هاي كيوي با غلظت 0.24 ميلي مولار متيل ساليسيلات بيشترين تاثير را در کاهش پوسيدگي پس از برداشت و فعاليت آنزيمهاي APX و CAT داشته است.

 
كليد واژه: آسكوربات پراكسيداز، کاتالاز، کيوي فروت، متيل ساليسيلات، ويتامين C، اتيلن
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها