پاسخ به:بانک مقالات زیست شناسی
یک شنبه 31 اردیبهشت 1391 9:54 AM
5 : زيست شناسي ايران 1390; 24(2):194-207. |
بهينه سازي برخي فاکتورهاي کشت سويه بومي Xanthomonas campestris b82 به روش تاگوچي براي توليد صمغ ميکروبي زانتان |
عزيزي مرضيه,صعودي محمدرضا*,شمس صديقه |
* تهران، دانشگاه الزهرا، گروه زيست شناسي، بخش ميكروبيولوژي |
زانتان يکي از مهم ترين بيوپليمرهاي صنعتي است که توسط سويه هاي جنس Xanthomonas توليد مي شود. در اين مطالعه با به کارگيري طرح آزمايش تاگوچي، به بهينه سازي منابع منيزيم، آهن، گوگرد، نيتروژن و فسفر، در محيط کشت سويه بومي مولد زانتان b82 Xanthomonas campestris strain پرداخته شد. در اين بررسي كشت تازه باكتري در فلاسكهاي شياردار در دماي 28 درجه سانتي گراد و دور 150 rpm براي مدت 68 ساعت گرماگذاري شد و سپس مقدار توده سلولي، زانتان و ويسكوزيته محصول به عنوان شاخصهاي توليد مورد ارزيابي قرار گرفت. نتايج حاصل از اين مطالعه نشان داد که در شرايط بهينه (ميزان منبع فسفات با غلظت بهينه5.8 g/l از فسفات پتاسيم، ميزان منبع منيزيم با غلظت بهينه0.24 g/l از سولفات منيزيم، ميزان منبع گوگرد با غلظت بهينه 2.8 g/l از سولفات سديم، ميزان منبع نيتروژن با غلظت بهينه 1.2 g/l از کلريد آمونيوم، ميزان منبع آهن با غلظت بهينه 1.68 mg/l از کلريد فريک) ميزان توليد زانتان با درجه اطمينان 95 درصد 18.78±2.67 g/l است. علاوه بر اين نشان داده شد که در شرايط مورد بررسي غلظت منبع منيزيم مهم ترين فاکتور كنترل كننده توليد زانتان است در حالي که براي رشد باکتري منبع نيتروژن اهميت بيشتري دارد و منبع آهن موثرترين فاکتور در ايجاد ويسکوزيته مي باشد. |
كليد واژه: زانتان، تاگوچي، منيزيم، نيتروژن، آهن، Xanthomonas campestris |
نسخه قابل چاپ |