0

مقالات مطالعات‌ اقتصاد انرژي‌

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات مطالعات‌ اقتصاد انرژي‌
شنبه 23 اردیبهشت 1391  9:02 PM

 4 : مطالعات‌ اقتصاد انرژي‌ بهار 1389; 6(24):91-119.
 
به کارگيري تکنيک هاي تصميم گيري در اولويت بندي مصرف و تخصيص بهينه گاز طبيعي با رويکرد فازي
 
محقر علي,مهرگان محمدرضا,ابوالحسني غلام رضا
 
 
 

اولين گام در راستاي اصلاح الگوي مصرف گازطبيعي، اولويت بندي مصرف و تخصيص بهينه منابع محدود گاز طبيعي به بخش هاي مختلف مصرف است. از اين رو در مقاله حاضر تلاش شده است ابتدا در حوزه علمي پژوهش عملياتي بخش هاي مختلف مصرف و شاخص هاي مطرح براي اولويت بندي بخش هاي مذكور طي يک سري مطالعات کتابخانه اي و مصاحبه هاي منظم با خبرگان صنعت نفت و گاز شناسايي و سپس با رويكرد فازي، به مدد دو گروه پرسش نامه کيفي به روش ميانگين گيري اهميت شاخص هاي مطرح و ارزش كمي شاخص هاي مهم براي اولويت بندي بخش هاي مختلف مصرف گاز طبيعي از منظر خبرگان و کارشناسان مجرب صنعت نفت و گاز تعيين شوند، تا با به کارگيري روش انتروپي وزن شاخص هاي مهم به دست ايد. ان گاه با استفاده از تكنيك تصميم گيري چند شاخصه TOPSIS، بخش هاي مختلف مصرف اولويت بندي موزون مي شوند تا سرآنجام به كمك تكنيك تصميم گيري چند هدفهGP ، اطلاعات موجود در ترازنامه هاي انرژي و هيدوركربوري و سند چشم انداز صنعت گاز، سهم بهينه بخش هاي مذكور از منابع محدود دردسترس مشخص شود.
مطابق نتايج به دست آمده، شاخص امنيت انرژي، مهم ترين شاخص و شاخص هاي كارايي مصرف انرژي، ارزش افزوده، امنيت ملي در سطح بين الملل و تاثيرات توسعه اي در سطح كشور، به ترتيب دومين تا پنجمين شاخص مهم براي اولويت بندي بخش هاي مختلف مصرف شناخته شدند. بخش تزريق در ميادين نفتي اولويت اول مصرف و رتبه يكم تخصيص و به ترتيب بخش هاي حمل و نقل با صنايع گازبر به طور مشترك، نيروگاه هاي برق، خانگي/تجاري و عمومي، صادرات گازطبيعي مايع شده
(LNG) به وسيله تانكر، صادرات گازطبيعي(NG)  به وسيله خط لوله و صنايع پتروشيمي به ترتيب دومين تا هفتمين اولويت مصرف را به خود اختصاص دادند.

 
كليد واژه: شاخص، آنتروپي، اولويت ‌بندي مصرف، تئوري فازي، TOPSIS، تخصيص منابع، GP، گاز طبيعي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها