0

مقالات مطالعات و پژوهش هاي شهري منطقه اي

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات مطالعات و پژوهش هاي شهري منطقه اي
شنبه 23 اردیبهشت 1391  8:36 PM

 3 : مطالعات و پژوهش هاي شهري منطقه اي پاييز 1390; 3(10):41-60.
 
مكان يابي بهينه پايگاه هاي پشتيباني مديريت بحران با استفاده از سيستم اطلاعات جغرافيايي (مطالعه موردي منطقه 6 شهرداري تهران)
 
شجاع عراقي مهناز*,تولايي سيمين,ضيائيان پرويز
 
* دانشگاه تربيت معلم، تهران، ايران
 
 

برنامه ريزي پيش از وقوع بحران از مسائل مهمي است كه امروزه پيش روي مديران شهري به ويژه در حوزه مديريت بحران قرار دارد. با توجه به اينكه ايران از کشورهاي بلاخيز دنيا به شمار مي رود، لازم است مديريت شهري قدرت و توانايي بالايي در مواجهه با حوادث ناگوار طبيعي داشته باشد و به منظور کاهش اثرات سوء بحران هاي شهري براي ارتقا و گسترش توانايي هاي خود به طور مستمر تلاش نمايد. در سال هاي اخير احداث پايگاه هاي پشتيباني مديريت بحران در دستور كار سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران قرار گرفته است. يكي از موارد قابل توجه قبل از احداث اين پايگاه ها مطالعه، بررسي و انتخاب مكان جغرافيايي مناسب براي استقرار اين نوع كاربري است. مكاني كه در شرايط بحراني محلي ايمن براي پايگاه باشد و همچنين در جهت كارايي هر چه بيشتر پايگاه موثر و مفيد واقع شود. در اين پژوهش مكان يابي پايگاه هاي پشتيباني مديريت بحران در منطقه 6 شهرداري تهران مورد مطالعه قرار گرفته است. در مرحله نخست به شناسايي و بررسي عوامل موثر بر مكان گزيني پايگاه ها، پرداخته شد. پس از گردآوري و آماده سازي لايه ها، نقشه هاي فاكتور فازي تهيه گرديد و سپس وزن دهي به پارامترها با استفاده از فرآيند تحليل سلسله مراتبي در نرم افزارSuper Decision ، انجام گرفت. در مرحله بعدي لايه هاي اطلاعاتي بر مبناي مدل هاي همپوشاني شاخص و فازي با يکديگر تلفيق و در نهايت از تركيب نتايج حاصل از اين مرحله با اعمال چهار عمليات جمع، ضرب، اشتراک فازي و اجتماع فازي گزينه هايي به عنوان مکان مطلوب، معرفي شدند كه از بين آنها، بخش شمال شرقي تقاطع بزرگراه کردستان و شهيد گمنام به عنوان گزينه برتر پيشنهاد شد. با توجه به قابليت سيستم اطلاعات جغرافيايي در حل مسائل پيچيده شهري و سهولت در تحليل و آناليزهاي مكاني، از توانايي هاي اين سيستم جهت آماده سازي، تلفيق و تحليل لايه ها بهره گرفته شده است.

 
كليد واژه: مكان يابي، پايگاه هاي پشتيباني مديريت بحران، سيستم اطلاعات جغرافيايي، فرآيند تحليل سلسله مراتبي، همپوشاني شاخص، فازي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها