0

بانک مقالات مهدویت

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات مهدویت
چهارشنبه 20 اردیبهشت 1391  9:31 PM

 6 : مشرق موعود تابستان 1389; 4(14):125-139.
 
مباني مدينه فاضله «مهدوي» در انديشه صدرالمتالهين
 
سعدي حسين علي,سعدي محمود*
 
* دانشگاه قم
 
 

انديشه تحقق مدينه فاضله که شهروندان، بر اساس آن، مي توانند فضيلت محور و ارزش مدار زندگي کنند و به بسط و توسعه معنويت، صلح و صفا و پاکي براي رشد و تعالي انسانيت دست توانند يافت، از ديرباز در ذهن همه متفکران و مصلحان و فيلسوفان همچون افلاطون، فارابي، خواجه نصير، شيخ اشراق و ...، مطرح بوده و هر کدام، به فراخور افق فکري خويش، طرحي درانداخته و الگويي را پيشنهاد کرده اند.
راه صلاح و بالندگي انسان چيست و کجاست؟ چگونه انسان مي تواند مدينه اي بسازد که در آن، قابليت ها و استعدادهاي خويش را به فعليت برساند و زندگي انسان به دور از هر گونه جدال و بي عدالتي و مملو از خوبي و صلح و پاکي شود؟ براي اين پرسش ها راه حل هاي متنوع و مختلفي در مکاتب فکري گوناگون وجود دارد. اما پرسش کليدي اين نوشتار، هستي شناسي و چگونگي «مدينه فاضله مهدوي» آن هم در انديشه فيلسوف الهي، صدراي شيرازي است
.
آن چه در منظومه فکري ملاصدرا همچون حلقه اي مفقوده از ديد بسياري از محققان پنهان مانده است و بحثي مفصل مي طلبد در اين نوشتار به اختصار آمده است. از اين رو، در ابتدا بايد ديد انسان کامل به منزله جزيي از جامعه چه معنايي دارد و سير تکاملش تا مرحله اتصال به عقل فعال چگونه است. در ادامه بايد به صفات جامعه نيکو و ويژگي هاي جامعه فاضله و صفات رياست آن آرمان شهر اشاره کرد.

 
كليد واژه: مدينه فاضله، انسان کامل، حکمت متعاليه، صدر المتالهين، مهدويت
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها