0

بانک مقالات زنان

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات زنان
جمعه 22 اردیبهشت 1391  7:43 PM

 4 : مطالعات زنان پاييز 1383; 2(5):87-110.
 
بررسي و مقايسه پايگاه هاي هويت در ميان دختران و پسران دانشجو
 
اسكندري حسين*,شكرايي زهرا
 
* دانشکده علوم تربيتي و روان شناسي، دانشگاه علامه طباطبايي
 
 موضوع هويت، از مهمترين مسائل مربوط به زندگي انسان است. نخستين بار، اين مسئله توسط اريک سون مورد توجه قرار گرفت. مارشيا پايگاه هاي هويتي را مطرح کرد و پس از آن تلاش هاي محققان به ايجاد ابزاري تازه براي بررسي پايگاه هاي هويتي منجر شد.
پژوهش حاضر، به بررسي و مقايسه ي دانشجويان زن و مرد از نظر قرارگيري در پايگاه هاي هويتي مي پردازد.
روش مطالعه، روش علي - مقايسه ئي، و جامعه ي مورد پژوهش، همه ي دانشجويان دانشگاه هاي وابسته به وزارت فرهنگ و آموزش عالي در شهر تهران است. نمونه ي انتخابي، 500 نفر از دانشجويان مقطع کارشناسي است، که از ميان 5 دانشگاه انتخابي، بر اساس آمار پذيرفته شدگان سال تحصيلي 78 -77، با در نظر گرفتن نسبت دانشجويان دختر و پسر و ظرفيت پذيرش هر دانشگاه، در بر گيرنده ي 158 مرد و 247 زن است.
ابزار پژوهش، پرسش نامه ي سنجش علّي منزلت هويت من (EOM-ELS2) است که در مورد دانشجويان ايراني اجرا شده و ضريب اعتبار آن به دست آمده است. علاوه بر شاخص هاي آمار توصيفي مربوط به جنس، سن، رشته ي تحصيلي، دانشگاه، و محل ديپلم گرفتن، براي آزمون فرضيه هاي مربوط به رابطه ي جنسيت و سن با پايگاه هاي هويتي، آزمون مجذور کاي دو طرفه در سطح 5 به کار گرفته شد. براي آزمون فرضيه هاي مربوط به تفاوت و انواع هويت در هر يک از گروهاي دختران و پسران به تنهايي، از آزمون مجذور کاي يک طرفه استفاده شد.
تجزيه و تحليل داده هاي به دست آمده، ميان جنسيت و انواع هويت، تفاوتي معنادار نشان نداد و فرضيات مبني بر وجود اختلاف ميان دختران و پسران، تأييد نشد. متغيرهاي رشته ي تحصيلي، محل تحصيل و محل ديپلم گرفتن نيز، با انواع هويت، رابطه اي معنادار نداشت. فرضيه ي مربوط به وجود رابطه ميان سن و قرارگيري در منزلت هاي هويتي، تنها در حيطه ي منزلت هاي هويتي درون فردي تأييد شد. افزون بر اين، در مقطع سني 25 تا 30، بيشترين ميزان هويت يافتگي نسبت به دو گروه ديگر وجود داشت.
ميان هر يک از گروه هاي دختران و پسران، به تنهايي، تفاوت ميان انواع هويت معنادار است. نکته ي مهم در هر دو گروه، بالا بودن درصد بحران زدگي در برابر ساير منزلت ها است. ميزان هويت يافتگي نيز از درصد بالايي برخوردار نيست. در ميان گروه مردان، ميزان دنباله روي از ديگر هويت ها کم تر بود.
 
كليد واژه: زنان؛ هويت؛ منزلت هويتي؛ سردرگمي؛ تبعيت جو؛ منزلت هويت بحران زده؛ منزلت هويت يافته
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها