پاسخ به:بانک مقالات زنان
جمعه 22 اردیبهشت 1391 7:42 PM
6 : مطالعات زنان تابستان و پاییز 1384; 3(8):97-126. |
بررسي تطبيقي تفاوت هاي جنسيتي در عادت هاي غذايي دانش جويان ايراني و هندي |
رياحي محمداسماعيل* |
* گروه علوم اجتماعي، دانشکده علوم انساني و اجتماعي، دانشگاه مازندران |
بررسي هاي فراواني در دانش پزشکي، رابطه تغذيه و بيماري را نشان داده است. الگوها (عادت ها) غذايي ناسالم، ريشه بنيادي پيدايش بيماري هاي مزمن است و آسيب هاي فراواني به سلامتي افراد مي رساند. هم چنين بررسي هاي دانش مندان علوم اجتماعي نشان مي دهد که عادت هاي غذايي افراد رابطه اي پديد با عوامل رواني - اجتماعي و فرهنگي دارد. اين پژوهش، براي يافتن رابطه برخي از عوامل رواني - اجتماعي و فرهنگي (جنسيت، فرهنگ، پايگاه اجتماعي - اقتصادي، دانش بهداشتي، و باورهاي درباره سلامتي)، با الگوهاي عادت هاي غذايي در دختران و پسران دانش جوي دانشگاه مازندران و دانشگاه پنجاب هند انجام شده است. يافته هاي پژوهش نشان داد که عادت هاي غذايي با متغيرهاي جنسيت، فرهنگ (مليت)، پايگاه اجتماعي - اقتصادي خانواده، ميزان توجه به سلامتي، باورهاي درباره سلامتي، و دانش بهداشتي رابطه دارد. روي هم رفته، دختران بيش از پسران و دانش جويان هندي بيش از دانش جويان ايراني عادت هاي غذايي سالم و سودمند دارند که آن ها را در برابر بيماري هاي مزمن غير عفوني مقاوم مي سازد. |
كليد واژه: عادت هاي غذايي، تفاوت هاي جنسيتي، فرهنگ، سلامتي، دانش جويان، هند، ايران |
نسخه قابل چاپ |