پاسخ به:مجموعه سخنراني هاي امام خميني (ره)
دوشنبه 11 اردیبهشت 1391 1:56 AM
بيانات امام خمينى خطاب به نمايندگان عشاير بختيارى شهرستان ايذه
از بزرگترين خيانتهاى رژيم پهلوى سركوبى ايلات و عشاير
بسم الله الرحمن الرحيم
شما جوانمردان ايل بختيارى خوش آمديد، يكى از بزرگترين خيانتهائى كه سلسله پهلوى بر ايران كردند اين بود كه عشاير و ايلات ما را از بين بردند، زيانها به واسطه اينكه مامور بودند آن كسانى كه پشتوانه اين مملكت است، سركوب كنند، پشتوانه مملكت ما ايلات و عشاير بودند كه از آن جمله ايل بختيارى كه من سوابق با آنها دارم. از ماموريتهائى كه رضا شاه داشت اين بود كه تمام ايلات را در اطراف ايران از بين ببرد و آنها را به اسم اينكه مىخواهيم شهرى كنيم سركوب كنند مىخواستند كه ايران پشتوانه نداشته باشد تا بتوانند هر چه خيانت است بكنند، اين پشتوانههاى ما را از بين بردند و سركوب كردند و به آمال خودشان رسيدند، اينهمه خيانت كردند بر ما، مخازن ما را بردند، نفت ما را بردند و در ازاى او اسلحههائى آوردند كه به درد ايران نمىخورد، بلكه براى خود آنها، براى اينكه پايگاه داشته باشند در ايران، آنها را آوردند به اسم اينكه پول نفت است. شما تنها ايل بختيارى نيستيد كه رنج ديديد در زمان اين پدر و پسر، تمام ايلات ايران و عشاير محترم ايران بودند، بلكه عشاير و ايلات محترم تنها نبودند، تمام اقشار ايران از مذهبىها و علماى مذهب تا آخرين فرد ايران در تحت فشار بودند، فشار به جائى رسيد كه نه زن در اين مملكت اختيار داشت از خود و نه مرد، نه روحانى مىتوانست وظائف روحانيت خودش را حفظ كند و نه دانشگاهى مىتوانست وظائف خودش را حفظ كند. اينها تمام مفاخر ايران را از دست دادند، بردند و ماموريت داشتند كه براى ايران هيچ مطلبى نگذارند. مفاخر ما ايلات و عشاير ما بودند، آنها را سركوب كردند. مفاخر ما دانشگاههاى دينى و فرهنگى بود، آنها را سركوب كردند. مفاخر ما ارتش ما بود، آنها را به واسطه مستشاران در بند كشيدند. تمام فرهنگ ما را و اقتصاد ما را از بين بردند. حالا هم كه فرار كردند جواهرات ما را مقدارى پدر برد و مقدار زيادى پسر و پولهاى ايران را در بانك خارجى متوقف كردهاند و الان قرضهاى زيادى از ايران در ممالك خارجى به اسم اينها ثبت است ولى بحمدالله ملت ما در يك زمانى بپا خاست و با خواست خداى تبارك و تعالى دست آنها را از ذخاير ما كوتاه كرده است. به خواست خداى تبارك و تعالى دست اجانب از اين مملكت كوتاه شد.
من از خداوند تبارك و تعالى توفيق تمام ملت ايران را خصوصاً عشاير محترم ايران را و خصوصاً شما عشاير محترم ايل بختيارى را خواهان هستم و اميدوارم همانطور كه تاكنون با اين نهضت همراه بوديد، از اين به بعد هم اين نهضت را حفظ كنيد. برادران من در سايه اسلام مىتوانيد سعادت در دنيا و آخرت پيدا بكنيد، در سايه اسلام مىتوانيد مفاخر خودتان را برگردانيد، در سايه اسلام مىتوانيد آزاد و مستقل باشيد. اين اسلام را حفظ كنيد، اين نهضت اسلامى را حفظ كنيد و همانطورى كه در رفراندوم راى داديد و تقريباً صد در صد رفراندوم پيروز شد، همانطور در مجلس مؤسسان نيز جديت كنيد و آراء خودتان را براى اشخاص بيدار، امين، مومن، مسلم، وطنخواه، به صندوقهائى كه بعدها نسبت به او درست مىشود بريزيد و بعد از آن نيز كه قضيه مجلس شورا پيش مىآيد باز افراد سالم، افراد وطنخواه، افراد وطن دوست افرادى كه نه شرقى باشند نه غربى، بلكه در صراط مستقيم اسلاميت و انسانيت باشند، انتخاب كنيد و به آنها راى بدهيد.
من از خداى تبارك و تعالى سلامت شما را مىخواهم و متشكرم از اينكه آمدهايد و از نزديك تفقد از ما مىكنيد. خداوند همه شما را سعادتمند كند.
والسلام عليكم و رحمة الله و بركاته