0

بانک مقالات راهنمایی و مشاوره

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات راهنمایی و مشاوره
پنج شنبه 21 اردیبهشت 1391  2:17 PM

 5 : مطالعات آموزش و يادگيري (علوم اجتماعي و انساني دانشگاه شيراز) بهار و تابستان 1389; 2(1 (پياپي 2-58)):95-124.
 
بررسي روند پذيرش منابع مرجع الکترونيکي در کتابخانه هاي مرکزي دانشگاه هاي کشور بر مبناي نظريه اشاعه نوآوري ها
 
حياتي زهير,جوكار طاهره
 
 
 

منابع مرجع الکترونيکي از مهم ترين فناوري هايي به شمار مي آيد که در سال هاي اخير محيط کتابخانه ها را دستخوش تحولات مثبتي نموده است. با در نظر گرفتن منابع مذکور به عنوان يک نوآوري در محيط کتابخانه ها تحقيق حاضر به بررسي روند اشاعه منابع مرجع الکترونيکي رد محيط کتابخانه هاي دانشگاهي پرداخته است. براي اين منظور نظريه اشاعه نوآوري ها از جامعه شناس معروف اورت ام. راجرز به عنوان چارچوب نظري تحقيق انتخاب گرديد.
اين تحقيق به روش پيمايشي و با استفاده از پرسشنامه صورت گرفته است و جامعه پژوهش شامل کتابخانه هاي مرکزي دانشگاه هاي وابسته به وزارت علوم، تحقيقات و فناوري است.
از آن جا که در نظريه راجرز اصل گروه بندي پذيرندگان يک نوآوري مورد تاکيد قرار گرفته است، در اين تحقيق نيز کتابخانه هاي پذيرنده منابع مرجع الکترونيکي بر اساس زمان پذيرش منابع مذکور به ترتيب به سه گروه کتابخانه هاي پيشرو، محافظه کار و کندپذير تقسيم شدند.
نتايج حاصل از تحليل داده هاي گردآوري شده نشان مي دهد که منحني پذيرش منابع مرجع الکترونيکي در طول زمان کاملا بهنجار بوده و برهمين اساس آهنگ پذيرش اين منابع در طول زمان به صورت
S شکل در آمده است.
همچنين چهار مرحله آگاهي، ترغيب، تصميم و همنوايي که در نظريه راجرز براي فرايند اشاعه يک نوآوري تعريف شده اند، در ميان کتابخانه هاي پذيرنده تشخيص داده شد. نتايج نشان مي دهد که وضعيت گروه پيشرو در عبور از اين مراحل، متمايز از دو گروه ديگر، وضعيت مناسب تري بوده است. در ميان دو گروه محافظه کار و کندپذير نيز، محافظه کاران با اندکي تفاوت بهتر از کندپذيران عمل کرده اند.

 
كليد واژه: نظريه اشاعه نوآوري ها، منابع مرجع الکترونيکي، منابع مرجع، فرايند اشاعه نوآوري
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها