هدف: هدف پژوهش حاضر بررسي توليدات علمي حوزه علوم کتابداري و اطلاع رساني کشور ايران در محدوده زماني 2009-1994 است.
روش: روش پژوش حاضر تحليل استنادي است. جامعه پژوهش را کليه مدارک (مقاله، گزارش، نقد و بررسي، ...) ارائه شده در حوزه علوم کتابداري و اطلاع رساني توسط کشور ايران تشکيل مي دهد که طي سال هاي 1994 تا 2009 وارد پايگاه وب آو ساينس شده اند. به منظور جست و جوي اين مدارک در پايگاه، ابتدا کليه نشريات مربوط به حوزه علوم کتابداري و اطلاع رساني که در قسمت JCR پايگاه وب آو ساينس نمايه شده بودند، شناسايي شدند که مشتمل بر 61 مجله بود. سپس ميزان توليدات علمي کشور ايران در 61 مجله حوزه علوم کتابداري و اطلاع رساني نمايه شده در پايگاه وب آو ساينس مورد بررسي قرار گرفت. علاوه بر آن رشد سالانه انتشارات کشور بر اساس رگرسيون نمايي نيز محاسبه گرديد.
يافته ها: بر اساس ميزان R2 مربوط به رشد سالانه توليدات علمي، ميزان رشد کشور ايران طي 16 سال مورد بررسي معني دار است (p<0.05). نتايج نشان داد که کشور ايران طي سال هاي مورد بررسي نرخ رشد 33 درصدي داشته است. بررسي نوع مدارک نيز نشان داد که مجموع 96 رکورد کشور ايران در 4 قالب مختلف و تنها به زبان انگليسي ارائه شده است که بيش ترين قالب متعلق به مقاله بود. با بررسي ضريب تاثير مجلات نيز مشخص شد که نويسندگان کشور ايران بيش تر در مجلاتي دست به انتشار زده ا ند که ضريب تاثير پاييني داشتند. بالاترين ضريب تاثير متعلق به مجله JOURNAL OF INFORMETRICS بود که تنها 2 مدرک از کشور ايران در آن منتشر شده است. در ادامه، خوشه هاي شکل گرفته در نقشه تاريخ نگاشتي بر اساس «ال سي اس» و «جي سي اس» همراه با برترين هاي اين حوزه علمي به تصوير کشيده شده است. نتايج نشان داد که موقعيت جغرافيايي، هم زباني و هم موضوعي در ميزان استنادها در سطح جهاني و محلي تاثيرگذار است.
اصالت / ارزش: پژوهش حاضر سعي دارد، توليدات علمي کشور ايران در حوزه علوم کتابداري و اطلاع رساني را مورد بررسي قرار دهد تا بتواند چشم اندازي را براي سياست گذاران و مديران پژوهشي ارائه دهد.