مراقب گوشی تلفن همراه خود باشید
پنج شنبه 1 مهر 1389 9:27 AM
چگـونه تلفنهـای همـراه شنـود میشـود ؟
|
|
|
|
عصرایران، مهندس حمید ثانی:
" امروزه هر جا سخن از استراق سمع و شنود مکالمات تلفنهای همراه به میان میآید، تصویری که در اذهان عامه نقش میبندد ایناست که در هنگام برقراری تماس، مکالماتِ رد و بدل شده، توسط دستگاهی واسط ضبط میشود و مورد شنود قرار میگیرد.
ایــن نوع استــراق سمع، اگرچه میتواند مورد استفاده قرارگیرد اما با پیدایش تلفنهای همراه و گسترش ارتباطات سیار، شیوههای جدید و کاراتری جهت شنود مکالمات و استراق سمعهای محیطی به کار گرفته میشود.
هر تلفن همراه، قاعدتا دارای یک میکروفون بسیار حساس است که همواره قابلیت فعالشدن را دارا میباشد. فعالکردن این میکروفون، نیازی به برقراری تماس با گوشی مزبور و فعالشدن سیم کارت گوشی و یا حتی روشن بودن تلفن همراه ندارد.
امــروزه یکی از تجــارتهای پرســود برای شــرکتهای ســازندهي تلفنهای همراه، فروش دستگاههای فعال کنندهي میکروفونهای تلفن همراه و امکان شنود این میکروفونهای فعالشده میباشد.
این دستگاهها قابلیتهایی به خریداران آنها میدهد که با استفاده از آن میتوانند به راحتی، تلفن همراه شخص مورد نظر خود را به میکروفون مخفی خود تبدیل نموده و کلیهي مکالمات وی در محل کار ، منزل و یا حتی در جمع دوستان را به راحتی شنود نمایند.
البتــه این دستــگاههای شنود، تنهــا توســط شـرکتهای سازندهي تلفنهای همراه، تولید نمیشود و سایر شرکتهای تولیدکنندهي نرمافزارهای موبایل نیز میتوانند در صورت داشتن کد های نفوذ به دستگاههای تلفنهای همراه شرکتی خاص (مانند نوکیا) ، نرمافزار مناسبِ شنود این نوع تلفنهای همراه را تولید نمایند.
البته فعالکردن این نوع سیستم، عموما نیاز به نصب نرمافزار مربوطه بر روی تلفن همراه افراد قربانی را دارد که ایــن عمل ممکناست از طریق ارسال پیامک، بلوتوث و ... انجام گیرد.
درصورتیکه فرد مهاجم بخواهد از شیوهي ارسال پیامک برای نصب این نرمافزار مخفی استفاده نماید، پیامکی عمومی مانند تبریک سال نو به طیف وسیعی از مشترکان یک شهر ارسال میکند و مشترکان تلفنهای همراه نیز، پس از خواندن این پیامک، فرد مهاجم را در جایگذاری این جاسوس کوچک یاری میرسانند.
با استفاده از این تکنولوژی، هر تلفن همراه، یک جاسوس بالقوه میتواند باشد که حتی در صورت خاموش بودنِ دستگاه تلفنِ همراه نیز، میتواند بسته به حساسیت میکروفون خود، امواج صوتی را از شعاعی از محیط خود، جذب و ارسال نماید.
لازم به ذکر است که این سیستم جاسوسی، تنها محدود به شنود مکالمات محیطی نمیشود بلکه این برنامهها قادر به دسترسی به تمامی بخشهای تلفن همراه از قبیل یادداشت های شخصی، پیامهای کوتاه، لیست تماسها و ... میباشند.
توصیه هایی برای مقابله با این جاسوسی:
1. در صورتی که این سیستم جاسوسی توسط یکی از شرکتهای سازندهي تلفن همراه (مانند نوکیا) به فرد مهاجم فروخته شود، عملا هیچ کاری نمیتوان انجام داد جز اینکه به هنگام حضور در جلسات کاری و خصوصی که اطلاعات با ارزشی (ماننــد اطـلاعات مالی) ردوبدل میشود، باتری موبایل خود را خارج کرده و فضای کاری را عاری از دستگاه تلفن همراه شرکت مورد نظر نمایید.
2. حتیالامکان شمارههایی که پیامکهای گروهی ارسال مینماید را Ban نمایید.
3. پیامکهایی که از افراد ناشناس میرسد و دارای حجمی بیش از یک SMS است را باز نکنید.
4. بلوتوث دستگاه موبايل خود را در مواقع غير ضروري، در حالت خاموش نگه داريد.
5. اطلاعات شخصی و حساس، مانند رمز عبور سامانهي بانکی، شماره حساب و ... را در دستگاه تلفن همــراه خود ذخیره ننمایید.
6. در بازههای زمانی کوتاه، دستگاه تلفن همراه خود را Format نمایید.
7. به یاد داشته باشیم که دستگاههای تلفن همراه نسل قدیم، بهدلیل قدرت پردازش و فضای حافظهي اندک، از امنیت بهمراتب بالاتری نسبت به تلفنهای نسل جدید، برخوردار هستند.
8. توصیهي ویژه: "شرکت نوکیا، سابقهای نه چندان درخشان در زمینهي حفظ حقوق مشتریان دارد ".
|
|
|
|
منبع : عصر ایران