0

بانک مقالات حسابداری و حسابرسی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات حسابداری و حسابرسی
جمعه 8 اردیبهشت 1391  5:16 PM

 4 : حسابداري مديريت زمستان 1389; 3(7):41-50.
 
بررسي تاثير تورم و پول غير ملي بر متغيرهاي اساسي اقتصاد با استفاده از رهيافت خود رگرسيون برداري (VAR)
 
حيدري سيدعباس,فلاح شمس ميرفيض,فضل الهي حسين,كردلويي حميدرضا
 
 
 

با توجه به اهميت متغيرهاي مهم اقتصادي به علت ماهيت تاثيرگذار بر سيستم اقتصادي، بررسي رابطه اين متغيرها و همکنش آنها بر يکديگر يکي از اولويت هاي پژوهشي و مطالعاتي اقتصادانان و سياستگذاران اقتصاد است. متغييرهاي اساسي همچون تورم، به عنوان يکي از مشکلات مهم اقتصادي اثرگذار بر سيستم اقتصادي که تخصيص بهينه منابع و توزيع درآمد را بر هم زده و مانعي در امر توليد و مبادلات اقتصادي است و پول غيرملي (نرخ ارز) به لحاظ وابستگي کشور به درآمدهاي ارزي حاصل از فروش نفت متغيرهاي مي باشند که جهت بررسي و تجزيه تحليل تاثيرگذاري آنان بر يکديگر و ديگر متغيرهاي همچون توليد ناخالص داخلي و حجم نقدينگي مورد استفاده قرار گرفته اند.
در اين مقاله با استفاده از روش خود رگرسيون برداري (
(VAR که در آن تمام متغيرها به صورت درونزا است و بر هيچ تئوري خاص اقتصادي تکيه نمي کند به بررسي موضوع فوق پرداخته شده است در روش VAR متغيرها بطور همزمان وارد مدل مي شوند. در اين مقاله ابزارهاي تحليل VAR شامل: واکنش آني (IRF) و تجزيه واريانس (D.V) مي باشد.
تابع آني نحوه و دوره تاثير شوک را بر متغير مورد نظر نشان مي دهد و تجزيه تحليل واريانس سهم ميزان تغيرات متغير را ناشي از شوک هاي متغيرهاي ديگر نشان مي هد. با توجه به نتايج حاصل از عليت گرنجر و تابع واکنش آني، در ايران تورم بر نرخ ارز اثر دارد ولي نرخ ارز بر تورم از نظر آماري بي تاثير مي باشد. بطوري که شوک ناشي از تورم در 3 دوره و بطور افزايشي بر نرخ ارز اثر گذاشته است. و آزمون جوهانسون رابطه تعادلي بلندمدت بين متغيرها را نشان مي دهد.

 
كليد واژه: تورم، نرخ ارز، خودرگرسيو برداري
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها