0

بانک مقالات علوم اجتماعی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات علوم اجتماعی
جمعه 15 اردیبهشت 1391  7:41 PM

 6 : فصلنامه علوم اجتماعي پاييز و زمستان 1387; -(42-43 (ويژه نامه انقلاب اسلامي)):153-187.
 
علل تداوم رژيم سياسي جمهوري اسلامي ايران
 
حاضري علي محمد,صالح آبادي ابراهيم
 
 
 

رژيم‌ هاي برآمده از انقلاب ‌ها با دو الگوي تداوم و عدم تداوم رو به‌ رو هستند. در انقلاب اسلامي ايران، جمهوري اسلامي به عنوان دولت - ملت در صحنه بين المللي توانست در مقابل بحران ‌‌هاي سياسي خود را حفظ کند و به مدت سي سال تداوم داشته باشد. مساله اصلي مقاله بر اين امر تاکيد دارد که چه عواملي موجب تداوم سياسي رژيم جمهوري اسلامي شد. در پاسخ به اين مساله، ابتدا ادبيات نظري مورد كنكاش قرار مي‌ گيرد و سپس بر اساس روش موردي و تاريخي تلاش مي ‌شود تا پاسخ شايسته به اين مساله ارايه گردد. نتايج بررسي تجربي و آزمون فرضيه‌ ها نشان داد که:
1- امام خميني در كشمكش ‌هاي بين گروهي و درون گروهي از موقعيت بلامنازع در جريان ‌هاي بعد از انقلاب برخوردار بود. گروه ‌ها براي تحقق اهداف خويش تلاش مي ‌كردند خود را با رهبر تطبيق دهند. رهبر از طريق دولت سازي، حل بحران ‌‌ها و تدوين قوانين خاص توانست در تداوم رژيم نقش به‌ سزايي داشته باشد.
2- در انقلاب اسلامي، حزب جمهوري اسلامي قوي ‌تر از ساير نيروهاي اجتماعي و احزاب بود. حزب جمهوري اسلامي توانست نهادهاي دولتي را در اختيار خويش گيرد، قواعد سياسي جديد (قانون اساسي و قوانين) را بنا نهد و نيروهاي مخالف را حذف کند. فعاليت حزب جمهوري اسلامي تا حدودي همسو با رهبر انقلاب بود و از اين طريق در تداوم رژيم نقش به‌ سزايي داشت.

 
كليد واژه: تداوم رژيم انقلابي، رهبر کاريزما، حزب جمهوري اسلامي، جمهوري اسلامي ايران
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها