0

بانک مقالات علوم اجتماعی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات علوم اجتماعی
یک شنبه 10 اردیبهشت 1391  2:48 PM

 8 : رفاه اجتماعي بهار 1385; 5(20):135-152.
 
بررسي نقش استرس و سبكهاي شخصيتي اجتماع مداري و استقلال مداري در افسردگي
 
نوري ربابه*,جزايري عليرضا,مزيناني ربابه,قاضي طباطبايي سيدمحمود
 
 
 

طرح مساله: بك (1983)، سبكهاي شخصيتي اجتماع مداري و استقلال مداري را عامل ابتلا به افسردگي مي داند كه در صورت تعامل با استرسهاي همگون با همان سبك شخصيتي منجر به افسردگي مي شود.
روش: در اين پژوهش نقش استرس و متغيرهاي شخصيتي استقلال مداري و اجتماع مداري در افسردگي در قالب يك طرح پس رويدادي و كنترل ـ شاهد بررسي شد. بدين منظور 156 بيمار افسرده با 78 فرد عادي از نظر سن و جنس همتاسازي شدند و استرسهاي زندگي، استرسهاي همگون با سبكهاي شخصيتي استقلال مداري و اجتماع مداري مورد مقايسه و تجزيه و تحليل قرار گرفتند.
يافته ها: يافته هاي پژوهش نشان داد كه بيماران افسرده در مقايسه با افراد عادي به طور معني داري استرسهاي بيشتري تجربه كرده بودند. همچنين، نوع استرسهاي بيماران افسرده استقلال مدار و اجتماع مدار به طور معني دار متفاوت و کاملا همگون با سبکهاي شخصيتي آنان بود.

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها