0

بانک مقالات علوم اجتماعی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات علوم اجتماعی
یک شنبه 10 اردیبهشت 1391  1:56 PM

 4 : رفاه اجتماعي بهار 1387; 7(28):79-106.
 
فقر و سرمايه اجتماعي
 
زاهدي محمدجواد*,ملكي امير,حيدري اميرارسلان
 
* دانشگاه پيام نور
 
 

طرح مساله: پژوهش حاضر با پذيرش اهميت سرمايه اجتماعي و باور به رابطه نزديک آن با ارتقا رفاه همگاني و کاهش فقر، به مطالعه تطبيقي وضعيت اين متغير در خانواده هاي تحت پوشش کميته امداد امام خميني (ره) شهرستان قزوين به عنوان گروهي از خانواده هاي فقير جامعه پرداخته است.
روش: اين پژوهش از نوع پيمايشي است و در آن از پرسش نامه براي گردآوري اطلاعات استفاده شده است. با استفاده از فرمول کوکران، تعداد 311 خانوار تحت پوشش کميته امداد امام خميني (ره) شهر قزوين در سال 1385 به روش تصادفي سيستماتيک انتخاب و در کنار يک نمونه 50 خانواري از خانوارهاي مرفه، مورد بررسي قرار گرفتند.
يافته ها: يافته هاي پژوهش بازگوي وجود تفاوت معني دار در ميانگين سرمايه اجتماعي و مولفه هاي آن در بين خانوارهاي فقير و مرفه مورد بررسي است. هم چنين وضعيت فقر همبستگي قوي منفي با ميزان سرمايه اجتماعي دارد و خانوارهاي فقير در کليه مولفه هاي مربوط به سرمايه اجتماعي ميانگين پايين تر از خانوارهاي مرفه دارند.
نتايج: ميزان سرمايه اجتماعي افراد و گروه ها تحت تاثير شرايط فقر و محروميت قرار دارد و فقر تاثير منفي بر سرمايه اجتماعي باقي مي گذارد. افزايش ميزان سرمايه اجتماعي با توجه به فرآيند باز توليد، قادر است زمينه لازم براي ارتقا سطح رفاه کنش گران فقرزده را فراهم آورد.

 
كليد واژه: اعتماد اجتماعي، روابط اجتماعي، سرمايه اجتماعي، فقر، مشارکت
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها