0

بانک مقالات علوم اجتماعی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات علوم اجتماعی
یک شنبه 10 اردیبهشت 1391  1:50 PM

 

 5 : رفاه اجتماعي تابستان 1388; 9(33):81-103.
 
ظرفيتهاي سرمايه اجتماعي براي برپايي اجتماعات محله اي در شهر «دوستدار كودك» در بم
 
زندرضوي سيامك*,ضيايي كيوان,رحماني مريم
 
* دانشگاه شهيد باهنر كرمان
 
 

طرح مساله: در اين پژوهش براي ايجاد ساز و كارهاي مناسب جهت ايجاد اجتماع محله اي و جلب مشاركت شهروندان بويژه نوجوانان و جوانان در محدوده اي از شهر بم كه شهر دوستدار كودك نامگذاري شده است، به شناخت و سنجش ظرفيت هاي سرمايه اجتماعي به عنوان پايه مشاركت شهروندان پرداخته شده است.
روش: روش پژوهش پيمايش است و ابزار جمع آوري داده ها، مصاحبه ساختار يافته مي باشد كه از نمونه اي به تعداد 288 نفر زن و مرد بالاي 15 سال به عمل آمده و با روش نمونه گيري تصادفي طبقه اي انجام پذيرفته است.
يافته ها: وضعيت مولفه هاي سرمايه اجتماعي (اعم از مشاركت، هنجار، اعتماد، احساس امنيت و انسجام) در محدوده موردنظر، در مجموع متوسط مي باشند و همين طور ارتباط مستقيم و معني دار ابعاد هنجار، اعتماد با مشاركت اجتماعي و ارتباط غيرمستقيم و معني دار احساس بي قدرتي با مشاركت اجتماعي تاييد شد و ميان ميانگين مشاركت عيني رسمي با مشاركت عيني غيررسمي و نيز مشاركت عيني سنتي با مشاركت عيني جديد تفاوت معني دار وجود دارد.
نتيجه گيري: يافته ها حاكي از وجود ظرفيتهاي لازم براي ايجاد اجتماع محله اي است اما ضعف در گرايش افراد به نهاد هاي مدني، مدرن و سازمان يافته و نيز بعضي از ابعاد مشاركت ذهني وجود دارد كه مي تواند ايجاد خلل نمايد. براي بالاتر بردن مشاركت بايد به ترتيب به عوامل كاهش احساس بي قدرتي و افزايش اعتماد و هنجار عمل متقابل در ميان ساكنان توجه نمود. مي توان با روشهايي چون «كارگاههاي مساله يابي مشاركتي»، «نشست هاي محلي»، «آموزش هاي محلي» و «مجله محلي» در پوشش ضعفها و افزايش مشاركت پرداخت.

 
كليد واژه: بم، شهر دوستدار كودك، اجتماع محله اي، سرمايه اجتماعي، مشاركت اجتماعي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها