0

بانک مقالات علوم اجتماعی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات علوم اجتماعی
یک شنبه 10 اردیبهشت 1391  1:30 PM

 
بررسي رابطه بين حمايت اجتماعي و سلامت روان
 
رياحي محمداسماعيل*,علي وردي نيا اكبر,پورحسين سيده زينب
 
* دانشگاه مازندران
 
 

طرح مساله: پژوهش حاضر، با هدف بررسي جامعه شناختي رابطه حمايت اجتماعي با سلامت روان و نيز شناسايي ارتباط بين جنسيت، طبقه اجتماعي، و دين داري با ميزان حمايت اجتماعي به انجام رسيده است.
روش: روش تحقيق، پيمايش و ابزار گردآوري اطلاعات، پرسش نامه خوداجرا بوده است. با استفاده از شيوه نمونه گيري تصادفي طبقه اي متناسب، از بين تمامي دانشجويان دانشگاه مازندران درمقطع كارشناسي، تعداد 400 نفر به عنوان نمونه آماري انتخاب شدند. به منظور سنجش سلامت روان و حمايت اجتماعي، به ترتيب از آزمون هاي
SCL-25 و زيمت استفاده گرديده است.
يافته ها: بر اساس نتايج تحقيق، سلامت روان دانشجويان پسر بهتر از دختران بوده و رابطه مستقيم و معناداري بين ميزان حمايت اجتماعي و سلامت روان مشاهده شده است. اين در حالي است كه بين سلامت روان با ميزان دين داري و طبقه اجتماعي رابطه معناداري مشاهده نشده است. علاوه بر اين، دانشجويان دختر، دانشجويان متعلق به طبقات اجتماعي بالاتر، و دانشجويان دين دارتر، حمايت اجتماعي بالاتري را ادراك و گزارش كرده بودند. نتايج تحليل رگرسيون چندمتغيره نيز نشان داد كه حمايت اجتماعي و جنسيت اثرات مستقيمي بر سلامت روان داشته اند، در حالي كه طبقه اجتماعي و دين داري از طريق افزايش ميزان حمايت اجتماعي ادراك شده، اثرات غيرمستقيمي بر سلامت روان دانشجويان گذاشته اند.
نتايج: ضروري است تا سياست گذاران حوزه سلامت روان، با تمركز بر شيوه هاي ارتقا حمايت اجتماعي و باورهاي ديني، توجه ويژه اي به بهداشت روان در بين زنان و افراد طبقات پايين تر اجتماعي نمايند.

 
كليد واژه: جنسيت، حمايت اجتماعي ادراك شده، دين داري، سلامت روان، طبقه اجتماعي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها