پاسخ به:بانک مقالات علوم اجتماعی
دوشنبه 4 اردیبهشت 1391 5:48 PM
4 : پژوهشنامه علوم انساني و اجتماعي پاييز 1387; 8(3 (پياپي 30- ويژه علوم اقتصادي)):81-96. |
برآورد کارايي فني برنج در استان هاي منتخب ايران |
شاكري عباس*,گرشاسبي عليرضا |
* دانشکده اقتصاد، دانشگاه علامه طباطبايي |
برنج يکي از غلات مهم مصرفي انسان به شمار مي رود و در بين غلات، برنج سفيد محصولي است که منحصرا براي انسان کاشته مي شود. هم اينک ايران يکي از مهم ترين وارد کنندگان اين محصول در سطح جهان به حساب مي آيد. بنابراين ضروري به نظر مي رسد که با بررسي کارايي فني محصول برنج در استان هاي مختلف و استفاده از ابزارهاي سياستي و راهکارهاي مناسب اجرايي، زمينه را براي تقويت کارايي برنجکاران و کاهش ناکارايي فني در توليد برنج فراهم کرد تا از اين رهگذر بخشي از نياز داخلي را کشاورزان داخل تامين کنند. تحقيق حاضر بر اساس داده هاي سال زراعي 1383-1382 براي ارقام مختلف برنج، و در پنج استان منتخب گيلان، مازندران، گلستان، خوزستان و فارس اقدام به برآورد کارايي فني کرده است. نتايج نشان مي دهد که کارايي فني (VRS) در کشت اين محصول نسبتا بالا و معادل 87 درصد است. در سه استان خوزستان، گيلان و مازندران توليد ارقام برنج داراي کارايي فني يکساني بوده اند و در استان هاي فارس و گلستان مقدار کارايي فني توليد برنج متفاوت است. |
كليد واژه: کارايي فني، تحليل فراگير داده ها، برنج و استان هاي منتخب |
نسخه قابل چاپ |