0

بانک مقالات رشته مدیریت

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات رشته مدیریت
شنبه 23 اردیبهشت 1391  8:08 PM

 1 : مطالعات مديريت بهبود و تحول زمستان 1388 و بهار 1389; 20(61):1-35.
 
راهبردهاي رهبري متخصصان در بخش تحقيق و توسعه
 
اعرابي سيدمحمد,پيرمراد حميدرضا*
 
* دانشگاه علامه طباطبايي
 
 

اين مقاله حاصل پژوهشي است كه در راستاي نيل به اهداف سند چشم انداز جمهوري اسلامي ايران براي كسب جايگاه مورد نظر علمي كشور تعريف گرديده است، و انجام آن با توجه به مفاد سند چشم انداز ضروري مي نمود. با توجه به اين كه در اين سند تاكيد فراواني بر پيشرفت و توسعه علمي شده است، و هدف نهايي، رسيدن به جايگاه اول علمي در سطح منطقه مي باشد، اين امر ضرورت توجه خاص بر مراكز علمي و تحقيق و توسعه را براي كشور مشخص مي سازد، و توجه خاصي را به محققان و متخصصان فعال در اين بخش مي طلبد. از سوي ديگر نيز با توجه به هدف نيل به جايگاه اول اقتصادي كشور در منطقه در پايان دوره چشم انداز، بايد توجه داشت كه حضور سازمان ها در بازارهاي به شدت رقابتي امروز كاملا وابسته به عملكرد مراكز تحقيق و توسعه مي باشد، زيرا امروزه بيشترين مزيت رقابتي براي شركت ها بر پايه فعاليت هاي تحقيق و توسعه به دست مي آيد. از سوي ديگر مراكز تحقيق و توسعه به شدت به نيروي انساني خود وابسته اند و عملكرد اين نيروها نيز به جهت نياز به خلاقيت و نوآوري، در صورت به کارگيري يك راهبرد صحيح در مديريت و رهبري آنان مي تواند كاملا بهبود يابد و موجب افزايش قابل توجهي در سرعت پيشرفت علمي گردد. در اين پژوهش ضمن بررسي فعاليت هاي انجام شده در دنيا، به ويژگي هاي بومي و شرايط محيط داخل كشور نيز توجه گرديده است تا نتايج حاصل با نيازها و توانمندي هاي كشورمان بيشترين تطابق را داشته باشد.
اين پژوهش از حيث نتيجه از نوع كاربردي و توسعه اي، و از حيث هدف از نوع توصيفي است. از آنجا كه اين تحقيق تلاش داشته است تا با مطالعه ادبيات موضوع و اطلاعات به دست آمده از مراكز تحقيق و توسعه به تبيين راهبردهاي رهبري متخصصان بپردازد، مي توان آنرا تحقيق توصيفي دانست، و از آنجا كه نتايج به دست آمده از طريق پيمايش مورد آزمون قرار گرفته است، مي توان استراتژي تحقيق را پيمايشي دانست. ضمنا اين پژوهش به طور خاص در پژوهشگاه نيرو وابسته به وزارت نيرو به انجام رسيده است. جامعه آماري مورد مطالعه خبرگان موجود در بين مديران ارشد و مياني پژوهشگاه نيرو بوده اند. اين مطالعه از نوع تمام شماري بوده و از طريق مصاحبه انجام پذيرفته است. روايي و پايايي كليه پيمايش ها مورد ارزيابي و تاييد قرار گرفته است.
حاصل اين مقاله تعيين راهبردهاي مناسب و ارائه الگويي يكپارچه جهت راهبردهاي رهبري متخصصان در بخش تحقيق و توسعه و همچنين ارائه پارامترهاي موثر در تعيين موقعيت راهبردي در اين الگو مي باشد. ضمنا نتايج اين تحقيق در پژوهشگاه نيرو وابسته به وزارت نيرو به عنوان يكي از بزرگ ترين مراكز تحقيقاتي كشور مورد ارزيابي و اجرا قرار گرفته است.

 
كليد واژه: مراكز تحقيق و توسعه، (R&D)، رهبري، راهبردهاي رهبري، مديريت كاركنان، رهبري محققان
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها