0

بانک مقالات رشته مدیریت

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات رشته مدیریت
یک شنبه 3 اردیبهشت 1391  4:31 PM

5 : پژوهش هاي مديريت در ايران (مدرس علوم انساني) زمستان 1389; 14(4 (پياپي 69)):107-136.
 
رويکردي تلفيقي در تحليل ريسک با استفاده از روش هاي تجزيه و تحليل شكست و آثار آن (FMEA) و فرايند تحليل شبكه اي (ANP)
 
دري بهروز*,معزز هاشم,سلامي هادي
 
* گروه مديريت، دانشكده مديريت، دانشگاه شهيد بهشتي، تهران، ايران
 
 

مديريت ريسک و ارتقاي قابليت اطمينان فرايندها، از جمله موارد مهمي هستند که در ادبيات مديريت توليد و عمليات اهميت روزافزوني پيدا کرده اند. تجزيه و تحليل شکست و آثار آن (FMEA)، يکي از توانمندترين روش ها در اين حوزه به شمار مي آيد. قابليت اجرايي بالا و تحليل پذيري مناسب، آن را در رده مهمترين تکنيک هاي تحليل مخاطره و تقويت ايمني سيستم ها قرار داده است. از سوي ديگر، گستره وسيع کاربري اين روش در زمينه هاي گوناگون، نقاط ضعف و محدوديت هايي را آشکار ساخته و به تبع آن صاحب نظران بسياري در اصلاح و تقويت آن همت گمارده اند. در اين مقاله فرايند تحليل شبکه اي (ANP)، به عنوان يکي از روش هاي نوين و قدرتمند در زمينه تصميم گيري با هدف تعديل و تقويت روش FMEA، در ترکيب با آن (ANP-FMEA) ديده شده است.
روش ANP-FMEA ارتباطات متقابل عوامل موجد خطرپذيري را در نظر گرفته و با ارئه ساختاري مدون، منظري سيستمي و منعطف را در قلمروي مديريت ريسک به دست مي دهد. اين روش، مفهوم ساده نمره اولويت ريسک را گسترش داده و براي پارامترهاي FMEA در قالب توان،اهميت هاي متفاوتي قايل است. مقدار RPN حاصل با شرايط سيستمي که در آن به کار گرفته مي شود، سازگاري بهتري خواهد داشت. به کارگيري اين روش تحليل صحيح تري از ريسک فراهم مي کند که در تعاقب آن، اقدامات کارا و اثربخش تر موجب دستيابي و حفظ درجه اطمينان مطلوب تري خواهند شد.

 
كليد واژه: مديريت ريسک، قابليت اطمينان سيستم، تجزيه و تحليل شکست و آثار آن، فرايند تحليل شبکه اي، فرايند تبديل کاتاليستي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها