پاسخ به:بانک مقالات رشته تربیت بدنی
پنج شنبه 31 فروردین 1391 4:55 PM
5 : المپيک زمستان 1387; 16(4 (پياپي 44)):49-57. |
تاثير مصرف حاد ويتامين C بر پراکسيداسيون چربي و آسيب عضلاني ناشي از فعاليت در مردان جوان |
نخستين روحي بابك*,رحماني نيا فرهاد,بابايي پروين,بهلولي شهاب |
* دانشگاه آزاد اسلامي، واحد اردبيل |
راديکال هاي آزاد اکسيژن گونه هاي فعالي اند که متعاقب فعاليت هاي شديد باعث آسيب هاي بيولوژيکي در بافت هاي هدف مانند غشاي فسفوليپيدي مي شوند. هدف از اين مطالعه عبارت است از بررسي تاثير مصرف حاد ويتامين C بر پراکسيداسيون چربي ناشي از فعاليت. 16 مرد سالم و ناآشنا با پروتکل تمريني به طور تصادفي به دو گروه پلاسبو (1000 ميلي گرم لاکتوز) (P) و آنتي اکسيدانت (1000 ميلي گرم ويتامين (AO) (C تقسيم شدند. دو ساعت پس از مصرف ويتامين C يا پلاسبو، آزمودني ها به مدت 30 دقيقه با 75% حداکثر اکسيژن مصرفي روي نوار گردان (با شيب صفر درصد) دويدند. غلظت ويتامين C پلاسما و مالون دي آلدئيد (MDA) با استفاده از کروماتوگرافي با عملکرد بالا (HPLC) و کراتين کيناز (CK) با اتوآنالايزر اندازه گيري شد. براي مقايسه غلظت ويتامين C پلاسما، CK و MDA در هر گروه از روش اندازه گيري مکرر با تصحيح بونفروني و براي مقايسه اين شاخص ها در بين دو گروه از روش t مستقل استفاده شد. سطوح ويتامين C در گروه AO دو ساعت پس از مصرف، همچنين پس از فعاليت، به طور معناداري افزايش يافت (P<0.05). سطوح CK در هر دو گروه بلافاصله و 2 ساعت پس از فعاليت و 24 ساعت بعد از فعاليت فقط در گروه P افزايش يافت (P<0.05). سطوح MDA پس از انجام فعاليت در گروه P به طور معناداري افزايش يافت (P<0.05)، در حالي که در گروه AO افزايش معناداري مشاهده نشد (P>0.05). نتايج حاصل حاکي از تاثير مصرف 1000 ميلي گرم ويتامين C، بر پراکسيداسيون چربي و آسيب عضلاني است. |
كليد واژه: آنتي اکسيدانت، راديکال هاي آزاد، کراتين کيناز، مالون دي آلدئيد |
نسخه قابل چاپ |