0

بانک مقالات زبان و ادبیات عربی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات زبان و ادبیات عربی
پنج شنبه 31 فروردین 1391  3:52 PM

 4 : الجمعيه الايرانيه للغه العربيه و آدابها فصيله محكمه پاييز 1390; 7(20):61-84.
 
عنوان فارسي: پديده غاب (جنگل يا بيشه) در شعر رومانتيک عربي (عنوان عربي: ظاهرة الغاب في الشعر العربي الرومانسي)
 
مقدم متقي امير*
 
* گروه زبان و ادبيات عربي، دانشگاه تربيت معلم آذربايجان
 
 

چکيده فارسي:
پس از تاثيرپذيري شعراي عرب از مکتب رومانتيسم، ايشان به توصيف طبيعت و مظاهر آن روي آوردند و بر پايه پيوندي پر احساس با طبيعت و الهام از آن، به ستايش زيبايي ها و مظاهر دلربايش پرداختند و چون مادري مهربان که در دامنش به جستجوي آرامش برخاسته باشند، با او به نجوا و گفتگو برآمدند. از همين رو، طبيعت و مظاهر آن را همچون ديگر رومانتيک ها، پناهگاهي براي سعادت بشري و مکاني براي آرامش برشمردند که انسان را بر تمامي مصائب و سختي هايش قادر مي سازد.
از جمله اين عناصر و مظاهر طبيعت که بسيار بر زبان شعراي رومانتيک، تکرار شده است، عنصر «غاب» يا همان جنگل يا بيشه است، عنصري که ما آن را در اشعار ايشان، گاه وسيله اي در جهت درهم ريختن شالوده ثنويت و حرکت به سوي مطلق نامحدود مي يابيم و گاه آن را نماد و سمبلي براي بازگشت به همان سادگي و بساطت زندگي اوليه، پيش از آن که دستخوش تغيير و تشويه و تعقيد بشر قرار گيرد، مي بينيم. وزماني ديگر، غاب را رمز و نماد مکان مقدسي مشاهده مي کنيم که در آن، انسان قادر مي گردد بر عشق پاک دست يافته و خويشتن را از هرگونه حجاب کاذب و قيد و بند انساني رهايي بخشد.
بر همين اساس، اين شعرا، عنصر غاب را معيار کمال انساني برشمرده و از انسان مي خواهند که بر شاکله آن باشد، تا از قيد و بند هاي ساختگي جامعه و از عادات و رسومي که مانع آزادي او گشته، رهايي يافته و در نهايت بر تکامل اخلاقي و احساسات ناب و پاک انساني دست يابد.

چکيده عربي:
بعدما تأثر الشعراء العرب بالمدرسة الرومانسية، راحوا ينتهجون هذا المنهج الرومانسي، فأقبلوا علي الطبيعة و تعلقوا بها و ركنوا إلي أحضانها و استشعروا حنانها و سبحوا بجمالها و روعتها و ناجوها كأم حانية يلتمسون العزاء لديها، كما اتخذوها و مظاهرها – شأن الرومانسيين- ملاذا للسعادة الانسانية و مغني للطمأنينة و راحة من متاعب الحياة.
و من مظاهر هذه الطبيعة و الذي يتكرر كثيرا علي لسانهم و تردده أشعارهم، الغاب و هو ما نراه في أشعار بعضهم يصبح أحيانا ذريعة لتحطيم الثنائية و الانطلاق إلي المطلق اللامحدود و احيانا أخري رمزا للرجوع إلي بساطة الحياة البدائية قبل أن تعبث بها يد التركيب و التشويه و التعقيد. و قد يكون رمزا إلي مكان مقدس للتعري من الحجب الكاذبة و التحرر من كل القيود الإنسانية أو موطن للحب الطاهر.
و من ثم أنهم توصلوا إلي جعل الغاب مقياسا للكمال الانساني و طلبوا إلي الإنسان أن يكون مثله إذا أراد الفكاك من القيود المصطنعة للمجتمع الذي تمنع الانطلاق فيه العادات و التقاليد و إذا أراد أن يكون انسانا صحيحا بمشاعره، كاملا في اخلاقه.
و هكذا نجد عندهم من وراء الحديث عن الغاب، نوعا من السعي إلي الخلود عن طريق الفلسفة الروحانية المعتمدة علي البساطة و العيش في الغاب و الاتخاذ بنغمات الكون الأزلية.

 
كليد واژه: کليدواژه فارسي: غاب، جنگل يا همان بيشه، شعر عربي، رومانتيک (کليدواژه عربي: الشعر العربي المعاصر، ابوالقاشم الشابي، الرومانسية، شعراء المهجر)
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها