0

مقالات نقش اخلاق در علوم و فناوری

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات نقش اخلاق در علوم و فناوری
پنج شنبه 31 فروردین 1391  8:53 AM

 12 : اخلاق در علوم و فناوري پاييز و زمستان 1386; 2(4-3):99-110.
 
اخلاق حرفه اي در مديريت کيفيت فراگير
 
سرمدي محمدرضا*,شالباف عذرا
 
* گروه علوم تربيتي، دانشگاه پيام نور
 
 

 

زمينه: پيچيده شدن روز افزون عمليات سازماني و فرايند مديريت، توجه مديران و دست اندرکاران سازمان ها و صاحب نظران را به بحث اخلاق سازماني و اخلاق حرفه اي معطوف ساخته است.
اخلاق به طور ساده عبارت است از شناخت صحيح از ناصحيح و سپس انجام صحيح و ترک ناصحيح. اخلاق حرفه اي امروزه به عنوان يکي از زمينه هاي دانش مديريت در سازمان به شمار مي رود. اين مساله آن قدر حايز اهميت است که امروزه اکثر موسسات صنعتي و بازرگاني در زمينه هاي اخلاق حرفه اي به دانشجويان خود آموزش هاي لازم را ارايه مي دهند.
هدف: هدف پژوهش اين نکته اساسي است که امروزه مسووليت سازمان ها نسبت به جامعه و عامه مردم فراتر از ارايه خدمت و ارايه کالاست لذا سعي دارد نقش تاثيرگذار اخلاق حرفه اي را در رابطه با يکي از سبک هاي جديد مديريت يعني مديريت کيفيت فراگير نقد و تحليل کند.
روش پژوهش: از لحاظ روش شناسي با توجه به ماهيت موضوع، در مقاله حاضر مقصد نهايي فقط با طرح سوال پژوهش مطرح شده و نيازي به فرضيه سازي احساس نشده است لذا مقاله از لحاظ نوع و ساختار، يک پژوهش سندي-تحليلي محسوب مي شود.
يافته هاي تحقيق: نتايج حاصله از نقد منابع مبين آن است که در سازمانهاي مبتني بر مديريت کيفيت فراگير توجه به مشتري يک توجه ابزارگرايانه تلقي نمي شود و مديران و کارکنان در عين توجه خاص به اهداف سازماني، نسبت به وظايف اخلاقي نيز در سازمان متعهد هستند که به عنوان نمونه مي توان از صداقت و صراحت، حفظ حريم شخصي، رازداري و امانت، پاي بندي به قراردادها و وفاي به عهد نام برد. نتايج ديگر حاصل از بررسي هاي مروري اين مقاله نشان مي دهد اخلاق حرفه اي ارتباط مستقيم با مسووليت پذيري سازماني دارد و اين دو مولفه منبعث از بعد معرفت شناسي و هستي شناسي اين نظريه مديريت هستند. از منظر شناخت شناسي و انسان شناسي اين تئوري، منابع انساني صرفا منوط و منحصر به ابزار کار نيستند و هر عنصري که به نوعي با انسانيت انسان مرتبط باشد، از ارزش هاي اخلاقي در سازمان محسوب مي شود.
نتيجه گيري: نهايتا آن که مديريت کيفيت فراگير به دنبال ايجاد تغييرات اساسي در ذهنيت افراد و سوق دادن آن از تفکرات قديمي به جديد، از گذشته به آينده و از نگرش فردي به سوي گروههاي پوياست.

 
كليد واژه: مديريت کيفيت فراگير، انسان شناسي، اخلاق حرفه اي، اعتماد آفريني، پيش بيني پذيري
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها