0

بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها
جمعه 22 اردیبهشت 1391  10:11 PM

 4 : مطالعات مديريت انتظامي تابستان 1388; 4(2):203-208.
 
ارزيابي نظرات مديران 3 بيمارستان نظامي منتخب شهرهاي مرزي كشور در خصوص بحران هاي منطقه در سال 1387
 
عامريون احمد,تيمورزاده احسان*,دلاوري عبدالرضا,سيرتي نير مسعود
 
* مركز تحقيقات مديريت سلامت، بخش علمي اقتصاد سلامت، پژوهشگاه علوم پزشكي بقيه اله (عج)، تهران
 
 

مقدمه: حوادث غير مترقبه و بلايا اغلب وقايعي غيرقابل کنترل هستند و همواره در نقاط مختلف جهان از جمله ايران به وقوع مي پيوندد از اين رو بيمارستانهاي نظامي شهرهاي مرزي به عنوان مهمترين مراکز بهداشت و درمان نظامي کشور در کمک به مصدومين و مجروحان احتمالي بحرانها، لازم است برنامه هاي مناسب و منسجم مقابله با بحران در تمام ابعاد را داشته باشند. بمنظور بررسي نظرات مديران 3 بيمارستان نظامي شهرهاي مرزي كشور در ارتباط با بحران هايي كه در منطقه با آنها مواجهه داشتند انجام پذيرفت.
مواد و روشها: اين مطالعه به روش توصيفي – مقطعي و در سال 1387 انجام پذيرفت. در اين مطالعه داده ها با استفاده از پرسشنامه استاندارد كه روايي و پايايي
(a=0.906) آن مورد تاييد قرار گرفته بود، (جمع آوري گرديد و در نهايت با استفاده از روشهاي آماري توصيفي (جداول توزيع فراواني، ميانگين و ...) مورد تحليل قرار گرفت.
يافته ها: يافته ها بيانگر آن بودند كه
%95.2 مديران مرد بوده و ميانگين سابقه مديريتي در بين کل مديران 10.3 سال مي باشد. %65 از مديران دوره مديريت بحران و مديريت بيمارستان را گذرانده و %52.6 مديران نسبت به بحرانهاي منطقه خود از آگاهي لازم برخوردار بودند. بحران آشوب، شورش و زلزله با احتمال مساوي %76.2 از ديد مديران بيمارستانهاي مورد مطالعه بيشتر از ساير بحرانها رخ داده و يا احتمال بروز آنها مي رود. برطبق نظرات مديران در 50 درصد بيمارستانهاي مورد مطالعه برنامه هاي کوتاه مدت، 52.6 درصد بيمارستانها برنامه هاي ميان مدت و در %47.7 بيمارستانها برنامه هاي بلند مدت کامل براي رويايي با بحران وجود دارد.
بحث و نتيجه گيري: به طور كلي بررسي نظرات مديران بيانگر آن بود كه بيش از نيمي از مديران بحرانهاي موجود در منطقه خود را بخوبي مي شناسند وليكن توانايي پاسخگويي به بحرانها را در صورت وقوع ندارند. از اين رو و با توجه به احتمال وقوع بيشتر بحرانهايي نظير زلزله، آشوب و شورش در مناطق مورد بررسي مي بايستي برنامه ريزي در راستاي ارتقا همه جانبه توان بيمارستانها در برخورد با بحران ها (به خصوص بحرانهاي ذكر شده) صورت پذيرد.

 
كليد واژه: مديريت بحران، بيمارستان هاي نظامي، برنامه ريزي بحران، بيمارستان هاي مرزي، شهرهاي مرزي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها