0

بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها
جمعه 15 اردیبهشت 1391  11:02 AM

 3 : فصلنامه دانش انتظامي پاييز 1385; 8(3):50-76.
 
نقش فرماندهان در تقويت مباني انضباطي کارکنان پليس
 
طهراني محمدهادي*
 
 
 

سابقه و هدف: ابزار نظم، انضباط است؛ انضباط به تنهايي هدف و غايت نيست. هدف از انضباط گسترش رفتار مطلوب است. کلانتري ها به طور وسيع و مستقيم با اقشار مختلف مردم ارتباط دارند و مسوول مستقيم برقراري نظم، امنيت و آرامش در محدوده استحفاظي خود مي باشند. علل و انگيزه هاي زيادي در کاهش سطح انضباط کارکنان موثر است از جمله: بي توجهي به ايفاي نقش فرماندهان، مديران و روساي نيروي انتظامي تبيين و استمرار آموزش هاي انضباطي. اين پژوهش در پي شناسايي نقش هاي موثر فرماندهان در تقويت مباني انضباطي کارکنان و تبييين رابطه ايفاي نقش هاي فرماندهان با تقويت مباني انضباطي کارکنان است. در راستاي اين دو هدف عمده اين پژوهش در پي تبيين نقش هاي ارتباطي، اطلاعاتي و تصميم گيري موثر بر تقويت مباني انضباطي کارکنان (بر اساس الگوي نقش هاي مينتزبرگ و مباني انضباطي) و تبيين اولويت هاي اين نقش ها بر تقويت مباني انضباطي کارکنان است.
مواد و روش ها: نوع پژوهش کاربردي و روش آن همبستگي است. جامعه مورد پژوهش، کارکنان کلانتري هاي تهران بزرگ بودند. با استفاده از نمونه گيري تصادفي طبقه بندي شده، 100 نفر نمونه در تابستان 1384 انتخاب شدند. همچنين 20 نفر از مسوولاني که به نحوي مرتبط با امور جاري کلانتري ها بوده اند و يا فرماندهان و مسوولاني که در گذشته نزديک سمت هاي اجرايي در تهران بزرگ داشته اند مورد مصاحبه قرار گرفتند. ابزار گردآوري داده هاي پژوهش، پرسشنامه خودساخته با دو دسته شاخص (23 سوال) برگرفته از الگوي نقش هاي مديريتي مينتزبرگ (ارتباطي، اطلاعاتي و تصميم گيري) و 13شاخص برگرفته از آيين نامه انظباطي نيروهاي مسلح است. روايي پرسشنامه اوليه به صورت آزمايشي در چند کلانتري به مورد اجرا گذاشته شد (ضريب الفاي کرونباخ a
=0.9036). ميانگين يک نمونه اي و آزمون تحليل واريانس فريدمن براي تجزيه و تحليل يافته استفاده شد.
يافته ها: بين ايفاي نقش ارتباطي، اطلاعاتي و تصميم گيري فرماندهان با تقويت مباني انضباطي کارکنان ارتباط معناداري وجود دارد
(P<0.000). همچنين بين ايفاي نقش هاي فرماندهان، نقش ارتباطي نسبت به نقش تصميم گيري و اطلاعاتي از اولويت بيشتري برخوردار است (P<0.0000).
نتيجه گيري و پيشنهادها: وضعيت ظاهري و الگوهاي رفتاري، ‌ارتباط هاي عاطفي و پدرانه و ايجاد روابط دوستانه و صميمانه بين همکاران در کلانتري ها توسط رييس، بيشتر از حضور فرمانده در ماموريت هاي انتظامي، ‌اجراي مراسم صبحگاه و حضور فرمانده در مراسم، اعياد، ‌جشن ها و مراسم مذهبي در انضباط پذيري کارکنان تاثير دارد. بيشترين تاثيري که نقش هاي اطلاعاتي فرماندهان در انضباط پذيري کارکنان دارد، ‌نظارت و مراقبت و بازديدهاي ناگهاني و غيرمترقبه است. بيشترين تاثيري که نقش هاي تصميم گيري فرماندهان بر تقويت مباني انضباطي دارد در مرحله اول تشويقات انضباطي، و ‌توزيع به موقع استحقاقي کارکنان است، ‌سپس ارايه تجهيزات و امکانات ويژه (‌محيط فيزيکي مناسب و تناسب محل خدمت) مي باشد. توزيع و به کارگيري نيروي انساني مناسب در کلانتري ها و به کارگيري تجهيزات و فناوري نيز در حد متوسط در تقويت مباني انضباطي کارکنان تاثيرگذار است و پس از آن تنبيهات انضباطي.

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها