0

بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها
یک شنبه 3 اردیبهشت 1391  9:19 PM

 1 : پژوهش و برنامه ريزي در آموزش عالي بهار و تابستان 1383; 10(2-1 (32-31)):1-38.
 
شناخت بهره وري تحقيقات و فرهنگ سازماني حاكم بر آن
 
سنجري احمدرضا*,بهرنگي محمدرضا
 
* دانشگاه شهيد ستاري
 
 هدف از پژوهش حاضر بررسي و شناسايـي بهره‎وري تحقيقات و فرهنگ سازماني حاكم برآن در يكي از دانشـگاههاي مستقر در تهران و ارائه راهكارها و مدل مرتبط با مديريت فرهنگ سازماني به منظور رفع مشكلات و تنگناها و بهبود و توسعه تحقيقات در اين دانشگاه است.
با توجه به ماهيت، اهداف و سؤالات ويژة تحقيق، از روش تحقيق مطالعه موردي استفاده شد. جامعه آماري تحقيق 165 نفر اعضاي هيئت ‎علمي محقق (استاديار به بالا) بود كه در سال 82-1381 به امر پژوهش و آموزش اشتغال داشتند. از ميان اين جامعه، تعداد 115 نفر به روش نمونه‎گيري تصادفي طبقه ‎اي انتخاب شدند. ابزار گردآوري اطلاعات شامل شاخصهاي بهره‎وري تحقيقات و يك پرسشنامه فرهنگ سازماني‌ است. براي تجزيه و تحليل داده‌هاي آماري شاخصهاي بهره‎وري تحقيقات كه غالباً به صورت درصد، نسبت و نرخ رشد است
، از ميانگين هندسي و براي تحليل داده‎هاي فرهنگ سازماني كه در مقياس فاصله‎اي
به دست آمد، از آمار استنباطي آزمون معني‎داري t براي محاسبه تفاوت ميانگينها در دو جامعه همگون (وابسته)‌ با درجه آزادي 99= df و سطح معني‎ داري 05/ 0=α استفاده شد.
نتايج پژوهش بيانگر آن است كه شاخصهاي بهره‎وري تحقيقات در دانشگاه مورد مطالعه شامل بهره‎وري پژوهشگران، بهره‎وري علمي (توليد دانش )‌ و بهره‌وري اعتبارات پژوهشي چندان مطلوب نيست.
ميانگين عددي شاخصهاي ده‎گانه فرهنگ سازماني مشتمل برخلاقيت، ريسك ‎پذيري، سبك ‎رهبري، حمايت مديريت، يكپارچگي و هماهنگي، كنترل، هويت سازماني، نظام پاداشها، سازش با پديده تعارض و الگوي ارتباطات در مقياس ليكرت كمتر از 3 و مبيّن فرهنگ سازماني ضعيف حاكم بر تحقيقات اين دانشگاه است. همچنين، فرهنگ سازماني تحقيقات در وضعيت موجود هر يك از دانشكده ‎هاي علوم تربيتي و روانشناسي، شيمي، علوم پايه، تربيت بدني، ادبيات و علوم ‎انساني، رياضي و كامپيوتر‌ با فرهنگ‎ سازماني در وضعيت مطلوب در همان دانشكده‎ها متفاوت و اين تفاوت معني‎دار است. اين امر حكايت از شكاف و فاصله ميان فرهنگ سازماني موجود و فرهنگ ‎ سازماني مطلوب تحقيقات دانشگاه دارد. ضمن اينكه بين نظرهاي اعضاي هيئت ‎علمي (استاديار به بالا)‌ دانشكده‎ ها درخصوص معني ‎داري شاخصهاي فرهنگ سازماني در دو وضعيت موجود و مطلوب تحقيقات، همپوشي و همبستگي مثبت وجود داشته است.
 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها