حكم خودكشي
سه شنبه 30 شهریور 1389 10:37 PM
خودكشى به هيچ وجه جايز نيست، و به حكم شرع حرام و از گناهان كبيره است. امام ششم عليه السلام مىفرمايد: «كسى كه عمداً خودش را بكشد، براى هميشه در آتش جهنّم مىماند، و براى او خلاصى نيست.»
آيت الله مكارم شيرازي به استفتائات زير پاسخ مي دهد:
سؤال- متأسّفانه چند سالى است كه در شهر ما خودكشى شايع شده، و عدّهاى از جوانان و نوجوانان اقدام به اين كار زشت مىكنند. ولى بنظر مىرسد كه اگر جنبه شرعى و عواقب اجتماعى آن به صورت مشروح براى اين گروه سنّى تشريح گردد، بسيارى از آنها از عمل خود منصرف گشته، و حتّى فكر آن را نخواهند كرد. با عنايت به اين موضوع، لطفاً به سؤالات زير پاسخ دهيد:
الف) حكم شرعى قتل نفس چيست؟
ب) با توجّه به اين كه بدن متعلّق به خود شخص مىباشد، نه به ديگرى، و مسؤوليّت آن به خود شخص برمىگردد، چرا خودكشى حرام است؟
ج) افرادى كه قتل نفس مىكنند، در عالم برزخ چه وضعى خواهند داشت؟
د) فردى كه خودكشى مىكند، آيا اثر سوء اين عمل در دادگاه خداوند متعال، گريبانگير والدين او نيز مىشود؟
ه) گرفتن مجالس سوگوارى و دفن آنها در قبرستان مؤمنين چگونه است؟
و) در برخى موارد، خانوادههاى داغديده با اين توجيه كه اين كار در حالت عادى صورت نگرفته، آداب و رسوم مرگ طبيعى را براى آنها اعمال مىكنند، آيا اين عمل صحيح است؟
ز) آيا افرادى كه خودكشى مىكنند از شفاعت اهل بيت برخوردار مىگردند؟
ح) آيا احتمال بخشودگى در درگاه حق تعالى، با عنايت به فرمايشات معصومين عليهم السلام براى چنين افرادى، وجود دارد؟
جواب الف تا ح: خودكشى به يقين از گناهان كبيره است، و مالكيّت انسان نسبت به نفس خويش، نمىتواند دليل بر خودكشى شود. همان گونه كه مالكيّت انسان نسبت به اموالش، نمىتواند مجوّز آتش زدن آن گردد. البتّه بايد تمام مراسم را براى اين گونه افراد مانند مسلمان عادّى انجام داد، و براى نجات آنها دعا كرد، شايد مشمول عفو الهى واقع شوند.
سؤال- با عنايت به اين كه در بعضى از مناطق خودكشى، مخصوصاً در بين زنان، زياد شده، خواهشمند است حكم آن را بيان فرماييد.
جواب: خودكشى به هيچ وجه جايز نيست، و به حكم شرع حرام و از گناهان كبيره است. امام ششم عليه السلام مىفرمايد: «كسى كه عمداً خودش را بكشد، براى هميشه در آتش جهنّم مىماند، و براى او خلاصى نيست.»
استفتائات جديد
چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا 2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا 3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا 4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا
پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com
تالارهای تحت مدیریت :
مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه