پاسخ به:دانلود مقالات برق
سه شنبه 29 فروردین 1391 2:38 PM
27: نگرشي نو به بهره وري از طريق تبديل سازمان سنتي به يادگيرنده
|
اصيلي غلام رضا، رشيدي محمدمهدي، فرهادي سيدمحمد |
همايش كيفيت و بهره وري در صنعت برق 1382;خرداد 1382(4) |
کلید واژه: سازمان سنتي و يادگيرنده، اثربخشي، تكنولوژي اطلاعات، مرزگستري |
خلاصه:
بهر ه وري هم به درجه تاثيرگذاري بر اهداف سازمان اطلاق مي شود و هم به كيفيت كار توجه دارد و نكته مهم و اساسي توجه به نحوه ايجاد يك سازمان كارآ است. مقوله بهره وري نيازمند نگرشي جديد بر آن است كه از طريق سازمانهاي يادگيرنده ميتوان به آن دست يافت.
تكنولوژي جديد بويژه تكنولوژي اطلاعات، مرزگستري سازمان ها و فراهم آوردن مشاركت كاركنان در يادگيري موثر جهت افزايش اثربخشي و كارآيي سازمان (بهره وري) زمينه ايجاد سازمان هاي جديد (سازمان هاي يادگيرنده) را فراهم نموده است. هدف اين سازمان ها ايجاد تغييرات سريع در سازمان هاي پويا از طريق مديريت دانش (گردآوري، مشاركت و كاربرد سريع دانش جهت اصلاح جنبه هاي فرهنگي، تكنولوژيكي، ساختاري و فرآيندي، با استفاده از دو عنصر به هم پيوسته فن آوري و اطلاعات) است. از ويژگي هاي ديگر آن بحث در خصوص مرزگستري و ايجاد سازمان هاي مجازي است كه همه مراكز را قادر مي سازد كه فارغ از زمان و مكان و مرزها به تبادل اطلاعات (و در سطح بالاتر ايجاد دانش) بپردازند.
سازمان يادگيرنده به سازماني گفته مي شود كه تمام افراد آن به صورت فردي و جمعي به صورت مستمر جهت افزايش بازده مورد انتظار تلاش نمايند. لازمه توسعه هريك از عناصر فوق در سازمان به تغيير شكل از شيوه سنتي يادگيري (تاكيد بر معلم محوري به جاي فرد محوري و محتوي به جاي فرآيند) به شيوه نوين بستگي دارد. تكنولوژي اطلاعات و ره آوردهاي آن مانند آموزشهاي مجازي زمينه را براي تقويت خودآموزي و انتقال و مشاركت دانش فراهم نموده است، بنابراين تغييرات سريع و ضرورت پاسخگويي به اين تغييرات براي حفظ بقا در دنياي رقابتي و نهايتا دستيابي به بهره وري همه سازمان هاي علاقمند را به سمت يك سازمان يادگيرنده هدايت مي كند و پذيرش اين تغيير جهت در جهان كنوني بويژه ٢٠ سال آينده براي سازمان هاي پويا غيرقابل اجتناب است.
|