پاسخ به:مقالات راهنمايي و مشاوره شغلي
دوشنبه 28 فروردین 1391 8:15 PM
7: تحول در شيوه تربيتي دختران در اشتغال و کارآفريني
|
محمدزاده شهلا |
جشنواره راهنمايي و مشاوره شغلي 1386;بهمن 1386(1) |
کلید واژه: |
خلاصه:
هويت شغلي از دوره کودکي بتدريج شکل گرفته و کودک در ابتدا با الگوهايي از قبيل والدين و سپس با مربيان همانندسازي مي کند و يا به طرق مختلف تحت تاثير آنها قرار مي گيرد.
نوجوانان در زمينه انتخاب شغل به خيال پردازي روي آورده و خواستار کسب تمامي مشاغل مورد علاقه خود مي شوند. و فرد با هدايت و راهنمايي شغلي مناسب در پايان دوره جواني بايد به نوعي واقع بيني شغلي در زمينه مشاغل دست يابد.
در اين خصوص دختران بعنوان نيمه فعال جامعه، وضعيت استثنايي دارند و با توجه به وضعيت فرهنگي تربيتي خاص دختران در خانواده، با مشاوره شغلي بايد به او کمک کرد تا بتوانند توانايي ها، استعدادها و علايق شغلي خود را دريابند. مشاغل گوناگون و نيازهاي جامعه به آنها معرفي گردد و با استفاده از مشاوره سعي گردد تا فرد به انتخاب شغلي خاص و متناسب با توانايي ها و نيازهاي جامعه و شرايط فرهنگي قادر گردد.
اهميت مشاوره شغلي بيشتر از آنکه براي سنين بالا مطرح شود، براي سنين پايين ارزشمند است مشاوره شغلي در تمامي مقاطع کودکي، نوجواني و جواني بخصوص براي دختران مورد نياز است. در خانواده، روش هاي تربيتي بايد انگيزه هاي متناسب با شرايط دختران را ايجاد نموده و سپس در دوره دبستان مربيان اطلاعات کلي در مورد مشاغل را به کودکان ارايه نمايند. در مرحله نوجواني اطلاعات گسترده تر شده بتدريج مسير زندگي شغلي دختران معلوم مي شود. لذا انتخاب درست مهمترين نتيجه بدست آمده از اين فرآيند تربيتي، فرهنگي اجتماعي است.
|