پاسخ به:مقالات نقش فناوري اطلاعات در اشتغال
دوشنبه 28 فروردین 1391 5:27 PM
4: كار از راه دور، چالشهاي نوين براي اشتغال
|
صدقي شهرام، اصغري حبيب اله |
همايش نقش فناوري اطلاعات در اشتغال 1380;بهمن 1380(1) |
کلید واژه: كار از راه دور، دور كاري، دور كاران، اشتغال، فناوري اطلاعات، فناوري ارتباطات، كارآفريني، خوداشتغالي |
خلاصه:
دور كاري (Teleworking) شيوه اي نوين در انجام وظايف شغلي افراد است كه به مددICT ، اداوات رايانه اي و مخابراتي جايگزين دفاتر و ادارات سنتي شده و امروزه طيف گسترده اي از مشاغل و افراد مختلف از اپراتورهاي معمولي گرفته تا مديران و مسولان اجرايي ارشد را در بر مي گيرد. در واقع كار از راه دور تبلور عيني كاربرد ICT در عرصه اشتغال به منظور ايجاد فرصت هاي شغلي نوين براي افراد مي باشد.
مهمترين امتياز دوركاري اين است كه به افراد اين اجازه را مي دهد تا به جاي اينكه خود به محل كارشان مراجعه كنند كار را به خانه و يا هر جاي ديگري كه مايل هستند ببرند. البته اين كار با حفظ همه مسووليتها و وظايف شغلي افراد صورت مي گيرد. نظر به اين كه دوركاري ماهيت كار و اشتغال را تغيير داده و جامعه را تحت تاثير قرار مي دهد و اين تاثير از برنامه ريزي هاي اجتماعي گرفته تا سازمان دهي كار و خانواده را در برمي گيرد.
لذا در اين راستا لازم است تا تعريف هاي نوين از قلمروهاي جديد كار و خانه صورت گيرد. اساسي ترين مساله در زمينه ايجاد و توسعه دوركاري؛ سرمايه گذاري و ايجاد زير ساختهاي مخابراتي و اطلاعاتي مي باشد كه البته اين هزينه ها در مقايسه با هزينه هاي ايجاد مشاغل سنتي (دفتري، صنعتي، كشاورزي و ...) بسيار ناچيز است.
با در نظر گرفتن نرخ بيكاري و ايجاد فرصتهاي شغلي نوين جهت خيل عظيم و رو به افزايش بيكاران كشور، بايد مورد توجه مسولين امر قرار گيرد. هدف از ارايه اين مقاله معرفي دور كاري و امكان سنجي به منظور پياده سازي دور كاري در كشورمان در جهت فراهم آوردن فرصتهاي شغلي جديد براي اشتغال بخشي از افراد بيكار جامعه به ويژه قشر تحصيل كرده و بيكار در كشور مي باشد.
|