پاسخ به:مقالات همايش ملي انسان، محيط زيست و توسعه پايدار
یک شنبه 27 فروردین 1391 5:27 PM
شهركي رضا، شيباني صفت مهدي، حدادخداپرست محمدحسين |
همايش ملي انسان، محيط زيست و توسعه پايدار 1388;اسفند 1388(1) |
کلید واژه: اسانس، ضدقارچ، As.parasiticus، افلاتوكسين |
خلاصه:
در اين پژوهش اثرات ضدقارچي شش اسانس گياهي آويشن، مرزه، اكاليپتوس، ليمو، نعناع و باريجه بر روي قارچAs.parasiticus كه از مهمترين جنسهاي عامل فساد در محصولات كشاورزي مي باشد مورد بررسي قرار گرفت. قارچ اسپرژيلوس پارازينيكوس بعنوان يكي از شابع ترين عوامل ايجاد كننده فساد در محصولات كشاورزي باغي و مواد غذايي مطرح مي باشد كه قادر به توليد سم خطرناكي موسوم به افلاتوكسين است. اين سم بعنوان يكي از قويترين عوامل سرطانزا شناخته شده است و عضو اصلي بدن كه مورد حمله آن قرار مي گيرد كبد است كه در مراحل پيشرفته باعث سرطان كبد و در نهايت مرگ مي شود افلاتوكسين به حرارت مقاوم بوده و جهت خنثي كردن آن به دماي بالاي 100 درجه سانتي گراد بمدت طولاني نياز است. |