پاسخ به:مقالات همايش ملي انسان، محيط زيست و توسعه پايدار
یک شنبه 27 فروردین 1391 5:20 PM
صادقي قوچاني مريم، اصغري پور محمدرضا |
همايش ملي انسان، محيط زيست و توسعه پايدار 1388;اسفند 1388(1) |
کلید واژه: كمي كردن پايداري، اكوسيستم كشاورزي، آنتروپي، انرژي |
خلاصه:
در اين مقاله روشي براي كمي كردن پايداري در سيستمهاي كشاورزي، بر اساس آنتروپي اضافي توليد شده بوسيله سيستم پيشنهاد مي شود. همچنين نشان داده مي شود چگونه آنتروپي توليد شده بوسيله سيستم با نحوه مديريت زمين تغيير مي كند محصولات مختلف مقدار آنتروپي متفاوتي را دارا مي باشند. اين اختلافات به علل متفاوتي است ولي در بسياري از شرايط آنتروپي بالا به استفاده از نهاده هاي زياد نسبت داده مي شود. خصوصيات يك گياه زراعي به تنهايي نقش اندكي دارد گرچه اين روش تخميني از آنتروپي در اكوسيستم كشاورزي را به ما مي ده، اما با اين روش مي توان اثبات كرد كه با كاهش انرژيهاي ورودي مصنوعي پايداري بهبود پيدا مي كند مقايسه مزرعه جو ديم و چغندرقند اين موضوع را تاييد مي كند. در مجموع هيچ کدام از گياهان بررسي شده از نظر ترموديناميکي وضيعت پايداري نداشتند. |