يك عكاس ستارهشناس آمريكايي با استفاده از تلسكوپ خورشيدي خود در خانه موفق به ثبت تصوير خارقالعادهاي از سطح خورشيد شده است.
به گزارش ايسنا، اين تصوير توسط آلان فرايدمن در روز هفت آوريل توسط يك دوربين Grasshopper CCD از حياط پشتي خانه وي در نيويورك به ثبت رسيده است.
جزئيات سطح خورشيد كه در يك طول موج منتشر شده از هيدروژن آلفا(Ha) به نمايش در آمده، بافت پيچيده چهره واقعي اين ستاره سوران را نشان ميدهد.
هيدروژن يكي از رايجترين عناصر موجود در خورشيد است. سطح اين ستاره و لايه بالايي يا نور كره و کروموسفر آن تنها مناطق خنك براي امكان وجود اتم هيدروژن هستند و تصوير هيدروژن آلفا به نمايش جزئيات خورشيد در اين لايهها پرداخته است.
بافت خزمانند سطح خورشيد توسط ساختارهايي موسوم به « سیخک» ايجاد شده است. اين سيخكها به زبانههاي پلاسماي بسيار داغ گفته ميشود كه از نوركره با سرعت 88 هزار كيلومتر در ساعت به بالا فوران پيدا ميكنند. ارتفاع اين سيخكها تا چهار هزار و 380 كيلومتر رسيده و حدود 100 هزار سيخك در هر زمان در چهره خورشيد بوجود ميآيد.
مناطق سياه در نيمكره چپ همان مناطق خنكتر لكههاي خورشيدي هستند كه در آن ميدانهاي مغناطيسي از اعماق زمين به بالا آمده و جرقههاي خورشيدي در اطراف اين مناطق شكل ميگيرند.
همچنين ميتوان برجستگيهايي را در حال جهش از سطح خورشيد مشاهده كرد كه ساختارهاي توليد شده توسط ميدانهاي مغناطيسي بوده و به انتقال پلاسماي خورشيدي به ارتفاع دهها و شايد صدها هزار كيلومتر به بالا ميپردازند.