پاسخ به:مقالات روشهاي پيشگيري از اتلاف منابع ملي
یک شنبه 27 فروردین 1391 12:06 AM
52: نان در اسلام (بررسي مدل پيشنهادي اسلام براي اصلاح و بهينه سازي چرخه از توليد تا مصرف نان)
|
بخت رفعت,مدرس گيلاني ميترا |
همايش روشهاي پيشگيري از اتلاف منابع ملي 1383;خرداد 1383(1) |
کلید واژه: |
خلاصه:
حجم انبوه ضايعات نان و واردات گندم كه محصولي استراتژيك است، مي تواند زمينه ساز بحران در امنيت غذايي كشور باشد. بر اين اساس اصلاح وضعيت موجود در چرخه از توليد گندم تا مصرف نان، ضرورت امنيتي دارد.
مدل هايي براي اصلاح اين چرخه، از طرف كارشناسان غذايي و صنعتي و فرهنگي ارايه شده است. اين مقاله به توصيف مدل پيشنهادي كه از منابع دين اسلام به دست آمده است، مي پردازد.
در اين مدل، نقاط بحران و ضايعه ساز، عبارتند از: انتقال اولويت از بخش كشاورزي به ديگر حوزه هاي سرمايه گذاري علمي و مالي، جدا شدن سبوس از آرد، بازاري شدن توليد نان (در برابر توليد در خانه)، بي اهميت شدن (عادي شدن) نان در فرهنگ عمومي.
راهبردهاي اصلاحي در اين مدل عبارتند از: انتقال نقطه ثقل سرمايه گذاري علمي و مالي به بخش كشاورزي و امنيت غذايي، فرهنگ سازي براي استفاده از نان سبوس دار، انتقال نقطه ثقل توليد نان از بازار به خانه با به كارگيري ابزار مناسب با زندگي امروزه، بالا بردن ضريب حساسيت و اهميت به نان در فرهنگ عمومي.
در مدل پيشنهادي اسلام راهبردهايي براي بهينه سازي نيز ارايه شده است كه عبارتند از: تغيير اندازه نان به نان يك نفره، تغيير نقطه ثقل دانه مصرفي از گندم به جو، افزايش حرارت تا حد ممكن براي پخت، تهيه خمير در ظروف دربسته.
اين تحقيق با ارايه مدل پيشنهادي اسلام، يك الگوي كلان جايگزين براي وضعيت موجود در چرخه نان ارايه كرده است كه با تغيير محور توليد، سرچشمه ايجاد ضايعات را از بين مي برد.
|