پاسخ به:مقالات روشهاي پيشگيري از اتلاف منابع ملي
یک شنبه 27 فروردین 1391 12:03 AM
36: شوينده ها و محيط زيست
|
محمدحسيني ناهيد، زينالي دانالو ميرعلياصغر |
همايش روشهاي پيشگيري از اتلاف منابع ملي 1383;خرداد 1383(1) |
کلید واژه: |
خلاصه:
رشد فزاينده جمعيت جهان، مشكلات عمده اي را در ارتباط با پاكيزه نگاه داشتن زمين ايجاد كرده است. نگراني درباره تامين بهداشت و رفع آلودگي هاي ناشي از صنعت كه سرنوشت و حيات زمين را به مخاطره خواهند افكند برنامه ريزيهاي جدي را براي تغيير و بهبود شرايط زندگي طلب مي كند.
در سالهاي اخير با پيدايش بيماريهايي مانند ايدز و انواع هپاتيت ها و همچنين بازگشت بيماريهاي عفوني فراموش شده اي مانند سل و تداخل آن با ويروس ايدز، اهميت مصرف محصولات بهداشتي بيش از بيش مشخص شده است. به طوري كه تحولات عمده اي در نحوه توليد و مصرف فرآورده هاي شوينده بهداشتي پديد آمده است.
گسترش بيش از حد صنايع صابون و شوينده ها در جهان عليرغم دارا بودن جنبه هاي مثبت فراوان آلودگي هاي نويني را به محيط زيست وارد كرد و توجه مسوولان محيط زيست كشورها را به خود جلب نمود.
ورود شوينده ها به فاضلاب به لحاظ بروز مسايل و عوارض متعدد چون پديده مغذي شدن و تجزيه ناپذيري گروه سخت شوينده ها و ايجاد كف و ... سبب آلودگي منابع آبي و محيط زيست مي شود.
در اين مقاله تركيب شيميايي شوينده ها، مشكلات زيست محيطي ناشي از شوينده ها و تاثيرات فسفات در محيط زيست و راهكارهاي مقابله با اين مشكلات نظير انتخاب مواد اوليه مناسب، تهيه محصولاتي با كارايي بيشتر، كاهش مواد پركننده، تجزيه پذيري شوينده ها و توليد محصولات شوينده كنسانتره بررسي و پيشنهادهايي به منظور كاهش اثرات مخرب شوينده ها در محيط زيست ارايه شده است.
|