0

مقالات روشهاي پيشگيري از اتلاف منابع ملي

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

مقالات روشهاي پيشگيري از اتلاف منابع ملي
شنبه 26 فروردین 1391  11:54 PM

 1: احداث سدهاي خاكي راهكاري براي جلوگيري ازاتلاف و بهينه سازي و ارتقاي بهره وري از منابع آب سطحي براي گسترش فعاليتهاي كشاورزي (مطالعه موردي استان زنجان)
عبدي پرويز
همايش روشهاي پيشگيري از اتلاف منابع ملي  1383;خرداد 1383(1)
کلید واژه:  سد خاكي، منابع آب سطحي، اتلاف منابع، فعاليتهاي كشاورزي، زنجان
خلاصه:

استان زنجان در شمال غربي ايران واقع شده و متوسط بارندگي سالانه آن حدود 360 ميليمتر و داراي اقليم خشك و نيمه خشك است. سالانه در حدود 2060 ميليون مترمكعب روانابهاي سطحي در ماههاي سرد سال جريان مي يابد كه استفاده از آن براي كشاورزي ممكن نيست. لذا با توجه به وجود اين پتانسيل در سطح استان به تعداد 30 دستگاه سدخاكي احداث گرديد. هدف از اين مقاله ارزيابي عملكرد سدهاي خاكي احداثي در سطح استان زنجان جهت جلوگيري از اتلاف و بهينه سازي و ارتقاي بهره وري از منابع آب سطحي براي گسترش فعاليتهاي كشاورزي مي باشد.
براي انجام اين تحقيق ابتدا اقدام به جمع آوري تمام اطلاعات مربوط به مطالعه، طراحي و اجرا سدهاي خاكي در غالب فرمهاي طراحي شده براي اين منظور گرديد. سپس عملكرد اين سازه ها با توجه به اهداف در نظر گرفته شده براي احداث آنها، مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت
.
نتايج بدست آمده از اين تحقيق نشان مي دهد كه احداث اين سدها توانسته در حدود
45.33 ميليون مترمكعب آب مهار نمايد. كنترل و بهره برداري از اين حجم آب از نظر اقتصادي در حدود 15 ميليارد ريال درآمد داشته و از اتلاف منابع آب سطحي جلو گيري نموده است. همچنين با توجه به پتانسيل موجود در منطقه، اين سدها تا 165 عدد قابل توسعه ميباشد. لذا با توجه به شرايط اقليمي و وجود شرايط طبيعي مناسب در استان زنجان، احداث سدهاي خاكي يكي از روشها و سازه هاي مناسب براي مهار و ذخيره سازي منابع آب سطحي و بهينه سازي بهره برداري از آنها براي تامين نيازها آبي براي توسعه و گسترش فعاليتهاي كشاورزي در جهت تامين نيازهاي غذايي جامعه در حال رشد انساني مي باشد.

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها