پاسخ به:مقالات راهکارهاي توسعه از ديدگاه جغرافيا
جمعه 25 فروردین 1391 11:46 AM
21: بررسي قابليتها و محدوديتهاي طبيعي حوضه شفارود جهت توسعه صنعت اکوتوريسم
|
شهماري اردجاني رفعت |
همايش منطقه اي راهکارهاي توسعه از ديدگاه جغرافيا 1386;3 خرداد 1386(1) |
کلید واژه: توريسم، اکوتوريسم، اشتغال زايي، حوضه شفارود، گيلان |
خلاصه:
بر اساس گزارش WTO قرن 21، قرن اکوتوريسم خواهد بود. بنحوي که رشد عمومي صنعت توريسم در دهه نخست اين قرن بين 4.3 تا 6.7 درصد برسد و انتظار مي رود از اين مقدار بيشترين سهم از آن اکوتوريسم باشد.
استان گيلان و بويژه حوضه هاي رودخانه اي غرب گيلان از جمله حوضه شفارود واقع در شهرستان رضوانشهر با طبيعت زيبا و سحرآميز آب و هواي دلپذير و پوشش گياهي رنگارنگ همچنين با وسعت 356.5 کيلومترمربع با قرارگيري در کنار جاده سراسري انزلي - آستارا و ارتفاع متوسط 1500 متر از سطح دريا و بارش ساليانه 1432 ميليمتر و نيز ساز و کار فرآيندهاي دروني و بيروني به ويژه (در مسير جاده ترانزيتي فومن - ميانه (سنتو) که از داخل حوضه عبور کرده و مناظر دل انگيزي به وجود آورده است که در صورت سرمايه گذاري در بخش اکوتوريسم به عنوان محور برنامه هاي توسعه منطقه اي جهت اشتغال زايي مکان مناسبي بوده و به عنوان منطقه تيپيک براي ديگر حوضه هاي غرب استان گيلان به حساب آيد.
مقاله فوق گزيده اي از کار تحقيقي است که توسط نگارنده در حوضه شفارود انجام گرفته است روش تحقيق در اين مقاله به دو صورت کتابخانه اي (گردآوري اطلاعات اوليه، نقشه هاي توپوگرافي 1:50000، زمين شناسي 1:250000، عکسهاي هوايي، آمارهاي هواشناسي) و روش ميداني (مشاهده مستقيم) مي باشد.
|