0

مقالات روانشناسی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات روانشناسی
سه شنبه 19 اردیبهشت 1391  9:28 PM

 2 : مجله علوم رفتاري زمستان 1386; 1(2):113-119.
 
رابطه استرس و نارضايتي شغلي در خلبانان نظامي
 
ياسايي ايرج,احمدي نوده خدابخش*,كوليوند عليرضا
 
* مركز تحقيقات علوم رفتاري، دانشگاه علوم پزشكي بقيه اله (عج)
 
 

مقدمه: هدف اصلي پژوهش، يافتن پاسخ به اين سوال است كه نارضايتي شغلي در خلبانان نظامي  با چه عواملي در ارتباط است و نقش انواع استرس در اين زمينه چگونه است؟ پاسخ به اين سوال مي تواند به سازمانهاي هوانوردي بويژه نيروي هوايي كشور كمك كند تا رضايت شغلي و به تبع آن كارايي شغلي را در بين خلبانان افزايش دهند و ميزان فرسودگي را كاهش دهند.
روش: تحقيق به روش همبستگي انجام شد. انتخاب و مطالعه متغير از نظر فاصله زماني، مقطعي بود. جامعه آماري پژوهش، خلبانان هواپيماهاي نظامي شاغل در سپاه بودند. از اين تعداد مطابق معيارهاي برآورد حجم نمونه، تعداد 89 نفر به روش تصادفي منظم انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. شركت كنندگان پرسشنامه 32 سوالي مربوط به سنجش استرس هوانوردي و پرسشنامه رضايت شغلي مينه سوتا
(MSQ) را تكميل كردند.
نتايج: نتايج حاصل از پژوهش نشان داد كه
48.3 درصد داراي استرس متوسط و 13.5 درصد داراي استرس زياد بودند. استرس خلبانان بترتيب عبارت بودند از: استرس زندگي، استرس سازماني، استرس پرواز يا هوانوردي و استرس برنامه پرواز. همچنين نتايج نشان داد كه رضايت شغلي بين -0.53 تا -0.22 با انواع استرس ها رابطه همبستگي معني داري دارد.
نتيجه گيري: لازم است برخي برنامه هاي آموزشي، اطلاع رساني، ارزيابي و سنجش و ساير خدمات روانشناختي بويژه در رابطه با مهارتهاي زندگي خانوادگي و سازماني در دسترس و در اختيار خلبانان نظامي قرار گيرد.

 
كليد واژه: استرس، رضايت شغلي، خلبانان نظامي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها