0

مقالات روانشناسی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات روانشناسی
یک شنبه 10 اردیبهشت 1391  10:46 PM

 5 : روانشناسي نظامي تابستان 1389; 1(2):51-60.
 
بررسي رابطه بين حمايت اجتماعي و سلامت رواني در زنان سرپرست خانوار در کارکنان يک دانشگاه نظامي
 
حميدي فريده*
 
* دانشگاه تربيت دبير شهيد رجايي، گروه روان شناسي و علوم تربيتي
 
 

مقدمه: خانواده به عنوان مهم ترين نهاد اجتماعي است که نقش اصلي سازندگي جوامع و سلامتي آن را تضمين مي نمايد. در خانواده هايي که به دلايل متعددي زنان عهده دار تامين معاش مادي و معنوي خود و اعضاي خانوار مي گردند، نقش حمايتي خانواده، دوستان و سازمان هاي ذيربط در تحقق عدالت اجتماعي و پيشگيري از آسيب هاي خانوادگي و اجتماعي بسيار بارز و پراهميت مي گردد. از اينرو هدف پژوهش حاضر بررسي رابطه بين حمايت اجتماعي و سلامت رواني در زنان سرپرست خانوار شاغل در سپاه پاسداران است.
روش: تعداد 60 نفر از زنان سرپرست خانوار شاغل در سپاه که به روش هدفمند از هفت استان کشور انتخاب شدند، مورد آزمون قرار گرفتند. ابزار پژوهش پرسشنامه هاي حمايت اجتماعي – مقياس خانواده
PSSFA و دوستانPSSFR  و سلامت عمومي GHQ-28 بود که از روايي و اعتبار خوبي برخوردار بودند. داده ها با استفاده از همبستگي پيرسن مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت.
يافته ها: نتايج نشان داد که رابطه معناداري بين حمايت اجتماعي و سلامت رواني (نمره کل) در نمونه مورد بررسي، وجود دارد (
r=-0.330 و P£0.05) همچنين نتايج بيانگر رابطه معنادار حمايت خانواده در کل و نيز با خرده مقياس هاي افسردگي D (r=-0.504) و خرده مقياس اضطراب واختلال خوابB است (r=-0.387، P£0.01) اما متغير حمايت دوستان رابطه معناداري با نمره کل سلامت رواني در نمونه مورد مطالعه نشان نداد.
بحث: نتايج نشان مي دهد هر چه زنان سرپرست خانوار از حمايت اجتماعي بيش تري بهره مند گردند، از ميزان سلامت رواني بيش تري نيز برخوردار مي شوند و احتمال بروز افسردگي و اصظراب در آنان کم ترخواهد شد. همچنين نتايج بيانگر نقش بيش تر حمايت خانواده در سلامت رواني زنان سرپرست خانواده است.

 
كليد واژه: سلامت روان، حمايت اجتماعي، حمايت دوستان، حمايت خانواده، زنان سرپرست خانوار
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها