0

مقالات روانشناسی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات روانشناسی
جمعه 25 فروردین 1391  11:11 AM

 30: بررسي مفاهيم صلح و خشونت در فيلمهاي سينماي دفاع مقدس طي سالهاي 1360 تا 1385
مرتضوي قهي فاطمه، منادي مرتضي
همايش ملي روانشناسي و كاربرد آن در جامعه  1387;آبان 1387(1)
کلید واژه:  هنر هفتم، سينماي دفاع مقدس، صلح، خشونت
خلاصه:

 

دير زماني است که تاثير شگفت انگيز و بي واسطه هنر بر انسان مورد توجه انديشمندان علوم انساني به ويژه روانشناسان قرار گرفته است. شواهد بسياري وجود دارد که مويد تاثيرات غير قابل انکار هنرهاي رسانه اي در مديريت و شکل دهي افکار عمومي است. از ميان هنرها، هنر هفتم، سينما، از اين رو که استفاده شاياني از هنرهاي ديگر داشته است، بيشترين اثر گذاري را در دنياي معاصر دارد.
پژوهش حاضر، با در نظر گرفتن سينما به عنوان تاثيرگذارترين هنر قرن حاضر و انتخاب ژانر دفاع مقدس به عنوان مهمترين گونه سينماي ملي، به بررسي مفاهيم صلح و خشونت پرداخته است. بدين منظور، با استفاده از روش نمونه گيري هدفمند، از ميان 230 فيلم، دو فيلم از هر دهه (از آغاز جنگ تحميلي ايران و عراق تا کنون) که جمعا شامل شش فيلم مي باشد، برگزيده و توسط سياهه نشانگان صلح و خشونت پژوهشگر ساخته، به تحليل محتواي فيلمها از منظر صلح و خشونت پرداخته شد.
نتايج به دست آمده نشان دهنده آن است که اغلب فيلمهاي دفاع مقدس خشونت را ترويج مي کنند و تعداد انگشت شماري در اين ميان وجود دارند که مبلغ صلح هستند. اصولا فيلمهايي که به جاي پرداختن به جنگ، به بررسي اثرات مخرب جنگ بر انسانها مي پردازند و انسان، روابط انساني، نوع دوستي و همدلي را چيره بر هر گونه جنگ و دشمني به تصوير مي کشند، بيشتر منادي صلح هستند. و فيلمهايي که قصد قهرمان سازي در جنگ را دارند و به بهانه نوع دوستي، به زبان خشونت از آشتي مي گويند، بيشتر مبلغ خشونت مي باشند.
نکته قابل تامل آن است که تعداد بسياري از فيلمهاي سينماي دفاع مقدس که به بررسي تاثير جنگ بر روي نوع انسان اشاره دارند، با نمايش تصاوير بسيار خشن از اهداف صلح آميز خود دور مي شوند و جزو فيلمهاي خشن دسته بندي مي شوند.

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها