0

مقالات بررسي ضايعات محصولات كشاورزي

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بررسي ضايعات محصولات كشاورزي
جمعه 25 فروردین 1391  9:58 AM

 37: بررسي روش هاي كاهش ضايعات در سبزي ها
اسدي حسين علي، حسن دخت محمدرضا
همايش ملي بررسي ضايعات محصولات كشاورزي  1384;24 آبان، 1384(2)
کلید واژه:  سبزي ها، ضايعات، اصول زراعي بسته بندي، حمل و نقل، بيوتكنولوژي، فرآيند كردن
خلاصه:

سبزي ها علاوه بر تامين بخشي از انرژي لازم براي فعاليت هاي متابوليكي بدن انسان در تامين تركيبات ضروري مثل ويتامين ها، املاح معدني، اسيدهاي آمينه ضروري و فيبر خام نقش اساسي دارند. اين گروه از محصولات باغي به دليل داشتن مقدار رطوبت بالا فساد پذير هستند و بخش عمده اي از آنها در طي دوره پس از برداشت از بين مي روند. يكي از راه هاي افزايش دسترسي بيشتر مردم به فرآورده هاي باغباني، جلوگيري از ضايعات بين زمان برداشت تا هنگام مصرف مي باشد كه غالبا توجه چنداني به آن نمي شود. با اين كه فساد سبزي ها و ضايع شدن آنها امري اجتناب ناپذير است، با آگاهي از ماهيت محصول و عوامل فساد مي توان ميزان ضايعات را به حداقل رساند. زمان برداشت مناسب، تيمارهاي پيش سرمايي، استفاده از انبارهاي مناسب، رعايت اصول صحيح زارعي براي توليد محصول با كيفيت بالا، التيام دهي، بسته بندي، جابه جايي، توزيع و عرضه صحيح سبزي ها به بازار مصرف و استفاده از بيوتكنولوژي از مهمترين راهكارهاي موجود براي كاهش ميزان ضايعات در سبزي ها مي باشد. در اين مقاله ضمن بررسي نقش عوامل مذكور در كاهش ضايعات سبزي ها، پيشنهاداتي براي كاهش ميزان ضايعات در سبزي ها ارايه شده است.

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها