0

مقالات بررسي ضايعات محصولات كشاورزي

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بررسي ضايعات محصولات كشاورزي
جمعه 25 فروردین 1391  9:58 AM

 34: سبب شناسي پوسيدگي غده سيب زميني در انبارها و سردخانه هاي منطقه جيرفت
آزادوار مهدي
همايش ملي بررسي ضايعات محصولات كشاورزي  1384;24 آبان، 1384(2)
کلید واژه: 
خلاصه:

بسياري از كشاورزان منطقه جيرفت و کهنوج، غده بذري سيب زميني مورد نياز كشت پاييزه (طرح استمرار) خود را طي فصل تابستان در سردخانه (در مناطق گرمسيري) و يا انبارهاي سنتي (در مناطق سردسيري) نگهداري مي كنند. هر ساله بخش قابل توجهي از اين غده ها در انبار يا سردخانه دچار پوسيدگي شده و از بين مي روند. به منظور شناسايي عوامل پوسيدگي غده هاي بذري، طي تابستان سالهاي 81 و 80 از سردخانه ها و انبارهاي نگهداري غده هاي بذري منطقه بازديد و بصورت تصادفي از غده هاي داراي علايم پوسيدگي خشک (dry rot) و پوسيدگي نرم (soft rot) نمونه برداري بعمل آمد. نمونه ها مطابق روشهاي متداول بيماري شناسي گياهي، روي محيط كشت هاي قارچي و باکتريايي عمومي و اختصاصي کشت داده شدند. قارچ ها و باکتري هاي رشد يافته، خالص سازي و پس از اثبات بيماري زايي روي غده هاي سالم رقم پريمير، مجددا جداسازي شده و پس از خالص سازي مورد شناسايي قرار گرفتند. در مجموع از غده هاي پوسيده جمع آوري شده 2/46 درصد قارچ Cylindrocarpon didymum، 9/17 درصد قارچFusarium equiseti ،7/7  درصد قارچ F. solani ، 8/12 درصد قارچ F. culmorum و 4/15 درصد باكتري Ralstonia solanacearum جداسازي شد.

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها