0

مقالات بررسي ضايعات محصولات كشاورزي

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بررسي ضايعات محصولات كشاورزي
جمعه 25 فروردین 1391  9:57 AM

 25: تاثير روش و رژيم هاي مختلف آبياري بر عملکرد و ضايعات سيب زميني
اخوان سميرا، موسوي سيدفرهاد، مصطفي زاده فرد بهروز
همايش ملي بررسي ضايعات محصولات كشاورزي  1384;24 آبان، 1384(2)
کلید واژه:  اندازه غده ها، آبياري شياري، آبياري تيپ
خلاصه:

اتلاف محصولات کشاورزي موجب خارج شدن بخش قابل توجهي از توليدات کشاورزي از چرخه توليد تا مصرف مي شود، به طوري که بر پايه آمارهاي موجود به طور متوسط 35 درصد از محصولات کشاورزي ايران در مراحل گوناگون ضايع مي شود که اين خود غذاي 15 تا 20 ميليون نفر از جمعيت کشور است. تحقيقات نشان داده است كه گياه سيب زميني بسيار حساس به تنش خشكي است. تنش خشكي اجزاي عملكرد، از جمله تعداد غده در هر بوته را كاهش مي دهد. علاوه بر آن متوسط اندازه و وزن مخصوص غده ها را نيز به شدت كاهش مي دهد. به منظور بررسي روش هاي آبياري تيپ و شياري از لحاظ عملکرد و اندازه غده ها در زراعت سيب زميني، آزمايشي در مرکز تحقيقات کشاورزي همدان (ايستگاه اکباتان) در سال 1383 انجام شد. اين تحقيق به صورت کرتهاي خرده شده در قالب بلوک هاي کامل تصادفي با فاکتور اصلي مقادير مختلف آب آبياري در سه سطح (75 درصد، 100 درصد و 125 درصد تبخير تجمعي از تشت تبخير کلاس A) و فاکتورهاي فرعي (شامل نوارهاي تيپ وسط پشته روي سطح خاک، نوارهاي تيپ وسط پشته در عمق 5 سانتيمتر، نوارهاي تيپ کناره هاي پشته روي سطح خاک و آبياري شياري) در سه تکرار انجام گرديد. نتايج آزمايش نشان داد که با افزايش آب مصرفي عملکرد محصول و درصد غده هاي بزرگتر از 55 ميليمتر افزايش مي يابد. درصد غده هاي ريز (کوچکتر از 35 ميليمتر به عنوان معياري از ضايعات اين محصول) در تيمارهاي آبي 100 و 125 درصد يكسان بوده و اختلاف معني داري در سطح 5 درصد با هم نداشتند. ميزان ضايعات در اين تيمارهاي آبي کمتر ازتيمار آبي 75 درصد بود.

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها