0

مقالات بررسي ضايعات محصولات كشاورزي

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بررسي ضايعات محصولات كشاورزي
جمعه 25 فروردین 1391  9:56 AM

 41: استفاده از ضايعات ليگنوسلولزي سبوس برنج براي توليد بهينه آنزيم سلولاز
لطيفيان مريم، حميدي اصفهاني زهره، برزگر محسن
همايش ملي بررسي ضايعات محصولات كشاورزي  1384;24 آبان، 1384(2)
کلید واژه: 
خلاصه:

تحقيقات مداوم طي چند دهه گذشته روي آنزيم سلولاز، پتانسيل بيوتکنولوزيک آن را در صنايع مختلف نشان داده است. هم اکنون اين آنزيم به طور گسترده در بسياري از صنايع کاربرد دارد. مسلما تقاضا براي اين آنزيم رو به افزايش است و همين تقاضاي بالا عامل اصلي انجام تحقيقات روي سلولاز شده است. از طرف ديگر عدم استفاده بهينه از ضايعات کشاورزي و صنايع و دفع نادرست آنها باعث لطمه به طبيعت و اقتصاد کشور مي شود. به توجه به اين مسايل، هدف از اين تحقيق استفاده از ضايعات ليگنوسلولزي ارزان قيمت سبوس برنج براي توليد بهينه سلولاز به روش تخمير حالت جامد و به وسيله سوش جهش يافته تريکودرما رسئي با کدQM 9414  مي باشد. قارچ تريکودرما رسئي روي سوبستراي سبوس برنج در سه محدوده رطوبتي سوبسترا يعني 40، 55، 70% و سه دماي کشت 25 ،30، 35 درجه سانتيگراد و با سه pH مختلف سوبسترا 4، 5، 6 کشت داده شد تا بهترين شرايط براي توليد آنزيم از لحاظ رطوبت، دما و pH تعيين شود.
نتايج تجزيه و تحليل آماري آزمايش ها نشان داد که بعد از 8 روز کشت روي سبوس برنج بالاترين فعاليت سلولازي تريکودرما رسئي در دماي 30oC، رطوبت 70% وpH 5  بدست مي آيد. بدين ترتيب با بهينه سازي شرايط مي توان از سبوس برنج به عنوان منبع کربني مناسب و ارزان قيمتي براي توليد آنزيم سلولاز به وسيله تريکودرما رسئي استفاده نمود.

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها