پاسخ به:مقالات بررسي ضايعات محصولات كشاورزي
جمعه 25 فروردین 1391 9:56 AM
ادريسي بهزاد، ميرزاخاني عباس |
همايش ملي بررسي ضايعات محصولات كشاورزي 1384;24 آبان، 1384(2) |
کلید واژه: |
خلاصه:
اتيلن يک هورمون طبيعي گياهي است که در برخي از مراحل فيزيولوژيکي رسيدن نيز نقش دارد. قسمتي از تحريک مرحله رسيدن ميوه با تغييراتي در طعم و بافت ميوه هاي فرازگرا (Climacteric) همانند سيب ارتباط دارد. در مورد سيب تيمار با MCP-1 مي تواند به طور موقت باعث غيرحساس شدن ميوه ها به اتيلن گردد. کاربرد گاز MCP-1 در بعد از برداشت باعث تاخير در رسيدن، بهبود عمر انباري و جلوگيري از اسکالد سطحي (Superficial Scald) و ديگر آسيب هاي فيزيولوژيکي در بسياري از ارقام سيب همانند دليشز، گراني اسميت، فوجي و گالا (Gala) مي شود. MCP-1 باعث تاخير در فاز اوليه افزايش توليد اتيلن و متعاقبا باعث تاخير در افزايش تنفس، توليد مواد فرار و همچنين نرم شدن سيب مي گردد. در مورد سيب غلظت موثر MCP-1 بايد بين 25% تا 1ppm در فضاي پيرامون ميوه باشد. با افزايش دما مدت زمان تاثير تيمار MCP-1 قبل از انبار کاهش مي يابد. بدينوسيله در دماي اطاق مرحله رسيدن تقريبا 30 تا 40 روز ولي در 0°c مي تواند بيشتر از 100 تا 200 روز به تاخير بيفتد. |