0

مقالات بررسي ضايعات محصولات كشاورزي

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بررسي ضايعات محصولات كشاورزي
جمعه 25 فروردین 1391  9:56 AM

 39: کاربرد 1- متيل سيکلوپروپن (1MCP) در کنترل ضايعات و افزايش مدت انبارداري سيب
ادريسي بهزاد، ميرزاخاني عباس
همايش ملي بررسي ضايعات محصولات كشاورزي  1384;24 آبان، 1384(2)
کلید واژه: 
خلاصه:

اتيلن يک هورمون طبيعي گياهي است که در برخي از مراحل فيزيولوژيکي رسيدن نيز نقش دارد. قسمتي از تحريک مرحله رسيدن ميوه با تغييراتي در طعم و بافت ميوه هاي فرازگرا (Climacteric) همانند سيب ارتباط دارد. در مورد سيب تيمار با MCP-1 مي تواند به طور موقت باعث غيرحساس شدن ميوه ها به اتيلن گردد. کاربرد گاز MCP-1 در بعد از برداشت باعث تاخير در رسيدن، بهبود عمر انباري و جلوگيري از اسکالد سطحي (Superficial Scald) و ديگر آسيب هاي فيزيولوژيکي در بسياري از ارقام سيب همانند دليشز، گراني اسميت، فوجي و گالا (Gala) مي شود. MCP-1 باعث تاخير در فاز اوليه افزايش توليد اتيلن و متعاقبا باعث تاخير در افزايش تنفس، توليد مواد فرار و همچنين نرم شدن سيب مي گردد.  در مورد سيب غلظت موثر MCP-1 بايد بين 25% تا 1ppm در فضاي پيرامون ميوه باشد. با افزايش دما مدت زمان تاثير تيمار MCP-1 قبل از انبار کاهش مي يابد. بدينوسيله در دماي اطاق مرحله رسيدن تقريبا 30 تا 40 روز ولي در c مي تواند بيشتر از 100 تا 200 روز به تاخير بيفتد.
ناهنجاري هاي فيزيولوژيکي ميوه سيب همانند Super ficial scald, softs cald, core flush, greasiness و زوال پيري (Senscent breakdawn) مي تواند به وسيله کاربرد MCP-1 کاهش يابد. تيمار MCP-1 نسبت به انبار با اتمسفر کنترل شده تاثير بيشتري در کاهش توليد اتيلن و حفظ سختي و اسيديته ميوه هاي برخي ارقام در خلال 6-3 ماه انبار دارد. بررسي دخالت MCP-1 روي مواد فرار نيز نشان مي دهد که اين ترکيب در غلظت هاي بالاتر از 1ppm باعث تحريک کاهش کلي در توليد مواد قرار مي گردد. ولي کاربرد MCP-1 بلافاصله بعد از برداشت، فقط باعث تاخير در توليد مواد فرار مي شود.

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها